Nöje

8 anledningar till varför du aldrig vill ha sex – så bryter du mönstret

Ibland spelar det ingen roll hur många smöriga kärleksballader som spelas och hur charmig och härlig din partner är. Du är bara inte sugen – och det är helt okej. Det är dessutom helt naturligt att inte alltid vilja ha sex. Men om det går veckor och månader utan att du känner attraktion för din partner så kan några av de här lustdödarna vara orsaken.

Foto: REX

Purewow.com har sammanställt en lista med punkter som kan sätta käppar i hjulet för romantiska stunder. Bryt den negativa trenden genom att bli uppmärksam på hur du känner:

1. Du är distraherad
När du har lite tid över på kvällen men istället för att ta med din partner in i sovrummet så har din fria halvtimme plötsligt gått – och du sitter fortfarande kvar i soffan skrollandes genom Instagramflöden och Facebookuppdateringar.

2. Du är för stressad
Att-göra-listan vägrar bli kortare och var du än kollar så dyker något nytt upp som måste fixas – bland det sista du kan tänka på är att släppa loss i sänghalmen. “Under sexakten vill du känna sårbarhet, frihet och avslappning, men det är svårt att hamna i den sinnesstämningen när du är stressad”, säger sexualrådgivaren Celeste Holbrook till Purewow. “Du behöver jobba med som stressar dig, till exempel genom att träna och meditera, då kommer du också lättare att kunna slappna av i sängen.”

3. Du har det stökigt runt omkring dig
Även den mest stökiga personen brukar sällan ha något emot att ha det fint hemma, ett välstädat och rent hem ökar helt enkelt lusten. “För vem blir egentligen sugen när kattlådan är överfull och sängen full av papper?”, säger sexologen Claudia Six som har skrivit boken Erotic integrity: How to be true to your sexuality. “Du måste inte vara Martha Stewart – se bara till att skapa en harmonisk hemmamiljö.”

4. Du har inte tränat på länge
En längre period utan träning kan ge den där plufsiga känslan i kroppen som gör dig osugen på att kasta av kläderna inför din partner. Hur mycket din partner än bedyrar att du är vacker (vilket du såklart är) så kan det vara svårt att skaka av sig den olustiga känslan. Och faktum är att så lite som ett träningspass frigör må-bra-endorfiner som har visats öka sexlusten – direkt. I en studie från University of Austin jämförde man två grupper med kvinnor, den ena fick spinningcykla i 20 minuter medan den andra utförde pappersarbete under lika lång tid. Därefter fick de titta på ett sexigt videoklipp och kvinnorna som hade cyklat var mer upphetsade efter klippet än gruppen som gjorde den administrativa uppgiften.

5. Du har Hollywood-förväntningar
Scenerna du har sett i filmer, med slita-av-tröjan. och göra-det-passionerat-på-köksbordet-sex är inte alltid realistiska. “Filmer (och porr) är underhållning, inte så-gör-du-videor”, säger Claudia Six. Istället för att jämföra ditt sexliv med Fifty shades of Grey, fokusera på att göra lite oväntade saker med din partner, att vara spontan och öppen är nyckeln till bra sex (utan att du måste vara ett vilddjur i sängen).

6. Det finns spänningar i ditt förhållande
Även om du blir sjukt frustrerad över att alltid behöva plocka upp smutisga kläder eller annat efter din partner så måste ni prata om saken, istället för att låta spänningarna byggas upp inombords. Att prata och försöka reda ut konflikten kan kännas jobbigt och riskfyllt, men en mer öppen och rak kommunikation kommer med största sannolikhet att förbättra aktiviteten i sovrummet.

7. Du är nedstämd 
När du mår dåligt psykiskt dräneras kroppen på energi, vilket även gör att sexlusten får sig en törn. Om du dessutom äter antidepressiva så blir effekten ännu starkare då de ofta har en negativ effekt på libidon och möjligheten att få orgasm.

8. Du har barn…
Dina barn må vara resultatet av sex, men de kan också vara döden för ditt sexliv. “Många föräldrar är rädda för att deras barn ska höra att de har sex och vill därför inte göra det när de är hemma”, säger Claudia Six som ger ett rakt råd till alla som känner så: “Mammor och pappor har sex. Sluta gnälla och gör det bara!”

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!