Nöje

Austin Butler gör succé i Elvis – men vems sångröst är det som hörs i filmen?

Austin Butler är aktuell med den kritikerrosade filmen om kungen av pop – Elvis. Men är det Butler eller Elvis sångröst vi hör i filmen?

Foto: Warner Bros

Även om Elvis knappast är Austin Butlers första film (bland annat medverkade han i Quentin Tarantinos Once Upon a Time in Hollywood) så är det garanterat hans största och viktigaste roll hittills.

Butler, som konkurrerade med bland andra Harry Styles om rollen som Elvis, har spelat piano och gitarr sedan barnsben. Med tanke på hans musikaliska bakgrund är det naturligtvis många som nu ställer sig frågan: Är det Butlers röst vi hör i filmen, eller Elvis?

Imiterade Elvis – ord för ord

Under månaderna innan inspelningarna antog Butler utmaningen att försöka imitera kungen av pop, och då inte bara hans sångröst utan även sättet som han talade på.

Han letade upp intervjuer och framträdanden med Elvis och försökte efterlikna artisten så mycket som möjligt – så till den grad att han fokuserade på enskilda ord:

“Jag kunde höra honom säga ett visst ord och klippte ut just den delen så att jag visste hur han sa det ordet. Jag skapade mitt eget arkiv av hur han sa varje ord och stavelse, och sättet som han använde musikalitet i sin röst”, berättar han för Entertainment Weekly.

Foto: Warner Bros

Blandade röster

Det verkar som om Butlers arbetsflit lönade sig, då framträdandena i filmen består av hans inspelningar blandade med Elvis egen röst. Det är främst i den andra halvan av filmen som Elvis inspelningar hörs:

“Austin sjunger allt fram till 1968 där han är iförd svart läder. Allt efter det var Elvis”, berättar filmens kompositör Elliot Wheeler.

Han berättar att det dock finns lite av Butlers framträdanden även under filmens senare delar:

“Där vi använde Elvis inspelningar blandade vi in delar av Austins uppträdanden. Vi använde många av Austins andningar, grymtningar och kroppsrörelser, och sedan bytte vi tillbaka till Elvis.”

Källor: Variety, Entertainment Weekly

Baz Luhrmann's ELVIS | Official Trailer 2

Nästa bild

Baz Luhrmann’s ELVIS | Official Trailer

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!