Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Avicii om varför han slutade: “Du blir ensam och får ångest”

Som en av världens största och mest framgångsrika DJs bestämde sig Avicii för att sluta turnera. ”Jag kände ingen glädje längre”, säger han.

Foto Benjamin Lozovsky/BFA/REX/Shutterstock

Från Ibiza till Las Vegas – Tim Bergling, eller Avicii, turnerade världen över innan han plötsligt meddelade att han skulle sluta. “Jag behövde reda ut mitt liv”, säger Tim. “Det hela handlade om framgång för framgångens skull. Jag kände ingen glädje längre”, berättar han i en intervju för Rolling Stones.

Det stressiga turnélivet ledde till att den svenske superstjärnan fick läggas in på sjukhus flera gånger, en gång för en inflammation i bukspottskörteln som följd av för mycket alkohol, andra gånger för en brusten blindtarm och en gallblåsa som behövde tas bort. “En sak som hindrade mig från att sluta var att jag kände mig konstig, ’Varför fan kan jag inte njuta av det som alla andra DJs?’”, berättar han att han tänkte. Han har dock börjat inse att många DJs har samma tankar som han. “Du blir ensam och får ångest. Det blir giftigt.”

Avicii är just nu aktuell med den nysläppta ep:n Avici (01). “Jag är fortfarande traumatiserad. Men jag är säker på att jag kommer igen. Jag har börjat att kunna lyssna på musik igen och få lite av den glädjen tillbaka”, säger han.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!