Nöje

Avslöjande detaljer – här är platserna där “Vår tid är nu” spelades in 

Visste du att större delen av serien “Vår tid är nu” spelades in i Göteborg? Nu berättar scenograf Michael Higgins om detaljerna bakom inspelningsplatserna.

johan_paulin_svt_vartidarnuFoto: SVT/ Johan Paulin

Säsong tre är i full gång och vi på Metro Mode kan inte få nog av serien “Vår tid är nu”. Att skildra en stad hur den såg ut för länge har inte varit det lättaste enligt scenografen Michael Higgins. Nu avslöjar han detaljer om var scenerna i serien egentligen är inspelade. Några platser som Riddarholmen, Stadshuset och Kungsgatan filmades i huvudstaden, men Michael Higgins berättar att 90 procent av filminspelningarna faktiskt är inspelade i Göteborg.

– Vi hittade några gator i Göteborg som lika gärna kunde ha varit i Stockholm. Dessa använde vi därför om och om igen, berättar han.

Här är några scener från “Vår tid är nu” som är inspelade i Göteborg:

Kökspojken Calles hem
Calles hem spelades in i en skomakarlya på Haga Nygata och i trappen bredvid finner du servitrisen Maggans lägenhet. En innegård vid ett sekelskifteshus på Bangatan 10 i Majorna fick istället vara Calles gård, då Landshövdingehusen på Haga Nygata är starkt förknippat med Göteborg.

Restaurangen Djurgårdskällaren
Visste du att entrén till restaurang Djurgårdskällaren är en trappuppgång på Viktoriagatan i Vasastaden, mer specifikt Viktoriagatan 15 A. Ett stenhus på Haga Kyrkogata 28 är utsidan på restaurang Djurgårdskällaren.

Nattklubb, matsal och kök
Restaurang Djurgårdskällarens kök, matsal och nattklubbsdel är allt uppbyggt i Film i västs studio belägen i Jonsered.

Hôtel Eggers
Hotellet på Drottningtorget 3 i Nordstaden i Göteborg är en vanlig inspelningsplats och är också med i “Vår tid är nu”. Delar av hotellet kan du bland annat också se i filmen “Ted – För kärlekens skull”.

Källa: Land, Yle 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!