Nöje

Det är ingen inbillning – nu är det bevisat att bakfyllan blir värre med åldern!

Mår du dåligt dagen efter du har druckit alkohol? Blir du bakfull efter bara några glas vin? Då är du inte ensam! Nu är det bekräftat att bakfyllan faktiskt blir värre med åldern.

Foto: Unsplash

Det är ingen inbillning att du känner dig mer bakfull nu än vad du gjorde när du var yngre. Det är faktiskt så att vi har lättare att bli bakfulla ju äldre vi blir. Efter vi har passerat 30-årsgränsen klarar vi helt enkelt inte längre av att dricka alkohol långt in på småtimmarna. För oss flesta räcker det faktiskt med bara några glas vin och vi mår dåligt dagen efter! Varför? Här är orsakerna.

1. Vi dricker inte lika ofta

Det är allmänt känt att ju äldre vi blir, desto mindre tid har vi över till fest och alkohol! Vid 30-årsålder är därför våra kroppar inte vana vid samma mängd alkohol som de var vid 20-årsålder och det blir en stor påfrestning och chock för både kropp och lever när vi väl dricker mer än vanligt en lördagkväll.

2. Färre enzymer i levern

Ju äldre vi blir desto färre enzymer har vi i levern och eftersom det är dessa enzymer som ser till att kroppen rensas från alkohol faller det sig naturligt att vi lättare blir bakfulla.

3. Långsammare återhämtningsförmåga

När vi närmar oss 30 kämpar vår kropp med att hålla borta infektioner och andra sjukdomar i samma takt som den gjort tidigare. Det innebär att vi tyvärr inte återhämtar oss lika snabbt efter en utekväll eftersom kroppen jobbar med flera saker samtidigt.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!