Nöje

Bakverk, blommor och burritos – detta beställer svenskarna på Alla hjärtans dag

Bakverk, blommor och burritos – här är sakerna som svenskarna gärna beställer på Alla hjärtans dag, enligt data från Uber Eats.

Foto: Instagram @mrcake/Pexels

Många förknippar nog Alla hjärtans dag med blommor och choklad, men data från Uber Eats visar att även beställningar av mindre traditionella saker var populära hos svenskarna den 14:e februari i fjol. Bananer och burritos, någon?

Beställningar av sötsaker ökar

Lagom till Alla hjärtans dag har Uber Eats sammanställt data baserad på beställningar som svenskarna gjorde den fjortonde februari förra året. Vissa saker är föga förvånande, som att denna dag var den mest populära dagen för beställningar av blommor.

Att den kategori som ökade mest under Alla hjärtans dag-veckan i fjol var bagerier och konditorier kommer kanske inte heller som en överraskning (beställningar i denna kategori ökade med hela 25 procent).

Däremot är det nog en smula mer förvånande att mat som burritos, hamburgare och tacos utmärker sig som vanligt förkommande beställningar under dagen. En annan matvara som gjorde bra ifrån sig denna dag var bananen.

 

Foto: Instagram @mrcake/Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!