Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Åtta år i Vita huset är över och i går, tisdagen den 10 januari, höll USA:s president Barack Obama sitt sista tal inför tv-kamerorna och ett fullsatt McCormick Place i Chicago. Det blev ett känslofyllt avsked då Obama, förutom att tacka sina landsmän, kollegor och vicepresident, gav sina varmaste kärleksförklaringar till sin familj.

Nöje

Barack Obamas känslosamma avskedstal – här hyllar han Michelle, Sasha och Malia

Åtta år i Vita huset är över och i går, tisdagen den 10 januari, höll USA:s president Barack Obama sitt sista tal inför tv-kamerorna och ett fullsatt McCormick Place i Chicago. Det blev ett känslofyllt avsked då Obama, förutom att tacka sina landsmän, kollegor och vicepresident, gav sina varmaste kärleksförklaringar till sin familj. 

Barack_obama_avsked

Barack Obama möttes av ett jubel som aldrig ville ta slut när han klev upp på podiet i Chicago, där han även höll sina segertal 2008 och 2012. Under tisdagens 50 minuter långa anförande passade Barack Obama på att tacka alla runtomkring sig för det jobb de åstadkommit tillsammans de senaste åtta åren. Han bad också alla amerikaner att fortsätta tro, inte på hans förmåga att skapa förändring, utan på deras egen. När Barack skulle tacka sin fru Michelle brast det till slut:

 

– Michelle LaVaughn Robinson, tjejen från South Side, under de senaste 25 åren har du inte bara varit min fru och mamman till mina barn, du har varit min bästa vän. Du tog på dig en roll du inte hade bett om. Och du gjorde den till din egen med elegans, ryggrad, stil och gott temperament. Du har gjort Vita huset till en plats för alla. En ny generation sätter sin ribba högre efter att ha haft dig som förebild. Du har gjort mig stolt – och du har gjort landet stolt, avslutade han sin tårfyllda kärlekshyllning till Michelle.

 

Se klippet nedanför där han även tackar sina döttrar Sasha och Malia med orden ”av allt jag gjort i livet, är jag mest stolt över att vara er pappa.”

 

 

Både inför och efter avskedstalet har många kända profiler i sin tur delat med sig av sina hyllningar till den avgående presidenten. Madonna la upp en bild på sig själv och Obama med orden ”Good-bye Mr. President! There will never be another one like you. You are a king amongst men.” Ellen Degeneres (som tog emot Presidentens frihetsmedalj i november) anslöt också till skaran av fans med det korta men kraftfulla ”I love you more than I have space” på sin Twitter.

 

 

 

Här nedanför hittar du hela Barack Obamas avskedstal från McCormick Place i Chicago:

 

 

Det är dags för en ny era. Familjen Trump flyttar in i Vita huset och Donald Trump blir USA:s 45:e president den 20 januari – och vi på Metro Mode fortsätter att hoppas på en rejäl uppgradering av presidentposten till nästa val år 2020.

 

Källa: New York Times & Metro

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Ida Warg
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind