Nöje

“Barbie” har dragit in över en miljard dollar

Biljettintäkterna från Greta Gerwigs Barbie har nu passerat en miljard dollar – precis som filmens stjärna Margot Robbie tidigt förutsåg att den skulle göra.

Lite drygt två veckor efter premiären – som ägde rum den 21 juli – har filmen Barbie, regisserad av Greta Gerwig, genererat över en miljard dollar i biljettintäkter världen över.

Margot Robbie förutsåg succén

Den hett efterlängtade filmen, där Margot Robbie och Ryan Gosling spelar huvudrollerna, delade premiärdatum med Christopher Nolans Oppenheimer. Detta tros ha gynnat båda filmerna då många biobesökare beslutade sig för att se dem samma dag.

Enligt Vanity Fair drog Barbie in hela 356 miljoner dollar under premiärhelgen – ett rekord för en film skapad av en kvinnlig regissör. Nu när biljettintäkterna har passerat en miljard dollar är Barbie tidernas mest framgångsrika film skapad av en kvinnlig regissör, följd av Patty Jenkins Wonder Woman som drog in 822,8 miljoner dollar globalt 2017.

För huvudrollsinnehavaren Margot Robbie (som även är en av filmens exekutiva producenter) var Barbies succé given redan från början.

Skådespelerskan har berättat för Collider att hon under ett pitch-möte påpekade att många framgångsrika filmer kombinerade “en stor idé med en visionär regissör”, som “dinosaurier och [Steven] Spielberg”.

Hon fortsatte: “Och nu har du Barbie och Greta Gerwig. Och jag tror att jag sa till dem att den skulle generera en miljard dollar, vilket kanske var en överdrift, men vi hade en film att göra, okej?”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!