Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Barbie hyllar power-ikoner – gör barbiedockor av kvinnliga förebilder

Barbie hyllar kvinnliga förebilder. På den internationella kvinnodagen firade de genom att visa upp sina nya barbiedockor – som alla består av inspirerande kvinnor!

barbieFoto: Barbie

Tidigare har Barbie skapat dockor utifrån inspirerande kvinnor – och nu har de gjort det igen. På den internationella kvinnodagen hedrade Barbie flera kvinnliga förebilder. Kollektionen “Shero” har växt sig större och dockorna kommer nu bland annat efterlikna Wonder Woman och den olympiska snowboardåkaren Chloe Kim. Även andra kända personer som är aktivister, chefer, designers och journalister kommer finnas som barbiedockor. Dessutom kommer alla “Shero-dockor” ha egna accessoarer som personerna i det verkliga livet använder, till exempel medföljer en snowboard till barbien Chloe Kim. “Ahh! Jag är så glad att bli hedrad som en Barbie Shero bredvid alla dessa fantastiska kvinnor!”, skriver hon i ett Twitter-inlägg.

Även kollektionen “Inspiring Women” lyfter bland annat piloten Amelia Earhart, konstnären Frida Kahlo och matematikern Katherine Johnson. Barbie-företaget menar att det är viktigt att uppmärksamma dessa förebilder för att det är viktigt att unga tjejer ser framgångsrika kvinnor som ser ut som dem. “86 % av mammorna i USA oroar sig för vilka typer av förebilder som deras döttrar bemöter, vi är engagerade att belysa starka kvinnliga förebilder för att kunna inspirera fler tjejer”, skriver Barbie på Twitter.

Och vi håller med! Fortsätt hylla fler kvinnor – Go Barbie!

barbieFoto: Barbie

Källa: Elle

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!