Nöje

Bäst i test byter kanal – Rättigheterna har blivit för dyra

Succéprogrammet Bäst i test kommer inte längre att sändas på SVT, detta då kostnaderna för programmets rättigheter har höjts avsevärt, det skriver SVT Nyheter.

Foto: SVT

SVT har inte längre rättigheterna att sända det omtyckta programmet Bäst i test. Anledningen är att det brittiska produktionsbolaget Avalon, som äger rättigheterna, har chockhöjt priset:

“Vi var helt enkelt tvungna att släppa Bäst i test. Anledningen var att de brittiska formatägarna plötsligt begärde ett pris som vi inte vill och kan betala. Då talar jag om extrema pengar som vi inte tyckte var försvarbara, säger Eva Beckman som inte vill nämna några summor”, säger SVT:s programdirektör Eva Beckman till SVT Nyheter.

Tas över av TV4

Bäst i test är ett underhållningsprogram baserat på det brittiska programmet Taskmaster. Rättigheterna har sålts till ett flertal länder. Den svenska upplagan av hade premiär 2017 och programleds idag av Babben Larsson och David Sundin.

Efter dagens besked från SVT har det nu visat sig att TV4 tar över programmet – och då följer Larsson och Sundin med, det bekräftar TV4 Nyheterna.

“Vi är väldigt glada över möjligheten att ta över Bäst i test som är ett fantastiskt format och med det även de populära programledarna Babben Larsson och David Sundin”, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4.

Foto: SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!