Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Bästa picknickenmaten – 7 enkla och goda recept

Picknickmat kan lätt kännas tråkig, en trött potatissallad med lite kallskuret. Inte jätteroligt kanske. Den kan dessutom vara svår att äta och det blir kladd överallt. Fram tills nu såklart.

Foto: naturallyella.com/BBC Food

Nedan bjuder vi på 7 supergoda och fräscha recept som är perfekta att ta med ut på picknicken. Lättpackade och som du äter utan kladd.

Cheesecake i burk

Cheesecake i burk

Att ta med sig dessert ut på picknick kan vara krångligt. Den här cheesecaken gör du i en burk. Lätt att ta med och du slipper en massa kladd.

Du behöver:

4 stycken
1 l jordgubbar
3 msk strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
7 digestivekex
0,5 tsk mald kanel
250 g naturell färskost
3 msk florsocker
2 tsk rivet citronskal
saft från 2 citroner

Garnering:
citronmeliss

Gör så här:

  1. Snoppa jordgubbarna. Skiva 3/4 av jordgubbarna och lägg dem i en kastrull. Tillsätt socker. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 min. Blanda i vaniljsocker och låt kallna. Halvera resterande jordgubbar.
  2.  Mixa kex och kanel till fina smulor i en matberedare.
  3.  Rör ihop färskost, florsocker, citronskal och citronsaft.
  4.  Lägg kexsmulorna i botten av 4 små burkar. Varva krämen med kokta jordgubbar och färska. Garnera med citronmeliss.

Foto: BBC Food

Nästa bild
Kycklingsallad med asiatisk dressing

Kycklingsallad med asiatisk dressing

En fräsch kycklingsallad med asiatisk dressing.

Du behöver:

4 personer

1 grillad kyckling
1 romansallad
0.5 gurka
1 stor avokado
250 g körsbärstomater
70 g sockerärter
0.5 rödlök
1 dl salta jordnötter
Dressing0.75 dl neutral olja
1 dl japansk soja
1 lime, pressad saft
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 msk sesamolja
2 msk flytande honung

Gör så här:

1.Lossa köttet från kycklingen och dra isär i munstora bitar.

2.Blanda ihop alla ingredienser till dressingen.

3.Strimla salladen grovt och skär gurka och avokado i jämnstora bitar. Dela tomaterna på mitten och strimla sockerärterna tunt. Skiva rödlöken tunt, gärna med mandolin.
4.Vänd varsamt ihop alla grönsaker med kycklingen och lägg på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och toppa med jordnötter.

Foto: Coop

Nästa bild
Lemonad med vattenmelon

Lemonad med vattenmelon

Svalka dig i sommarvärmen med en läskande lemonad med vattenmelon. 4 personer.

Du behöver:

5 st citroner
0,8 dl strösocker
1 kg vattenmelon
0,5 kruka mynta

Gör så här:
  1. Tvätta en citron och skär den i tunna skivor.
  2. Blanda citronskivorna och socker i en bunke. Mosa ihop allt tills sockret börjar lösa sig.
  3. Skala och tärna vattenmelonen. Mixa vattenmelonen slätt i en blender.
  4. Sila vattenmelonvätskan genom en finmaskig sil ner i bunken med socker och citronskivor. Tillsätt saften från 3 citroner (ca 2 dl) och rör om till sockret har löst sig helt. Ta upp citronskivorna och späd eventuellt lemonaden med kallt vatten.
  5. Häll upp lemonaden i en karaff. Skiva en citron och blanda ner tillsammans med is och myntablad i lemonaden. Klart att servera!

Här hittar du receptet. 

Foto: cookingclassy.com

Nästa bild
Jordgubbspinne

Jordgubbspinne

Dessa härliga jordgubbspinnar kan du enkelt förbereda innan du ska ut på picknicken.

Du behöver:
Jordgubbar
En brownie eller valfri kaka, gärna i ugnsform
Grillspett
Marshmallows
Chokladsås eller smält choklad (valfritt)

Gör så här:
1. Blötlägg spetten om du ska grilla dem.
2. Stansa eller skär ut lagom stora bitar av brownien eller den mjuka kakan.
3. Varva jordgubbar, kakbitar och marshmallows på spetten.
4. Grilla om du vill.
5. Avsluta med att ringla över chokladsås. 

Foto: onelittleproject.com

Nästa bild
Halloumiwrap

Halloumiwrap

Wraps är enkla att göra och enkla att äta i det gröna. Dessa innehåller hummus och halloumi. Supergott! För 4 pers.

Du behöver:

Wrap
0,5 st salladshuvud
0,5 st gurka(or)
0,5 st paprika(or)
150 gram sockerärtor
400 gram halloumi
1 msk olivolja, till stekning
1 förpackning tortillabröd

Hummus
1 förpackning kikärter, ca 400 gram
1 st vitlöksklyfta(or), liten
2 krm spiskummin, mald
0,5 st citron(er), skal- och saft
2 msk olivolja
0,5 tsk honung
1 krm salt, krydda efter smak
1 krm svartpeppar, malen. Krydda efter smak

Gör så här:

Hummus
  1. Sila av kikärtorna och spola dem i kallt vatten.
  2. Mixa tillsammans med vitlök, spiskummin, citronskal- och saft, olja och honung till en slät hummus i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Wrap
  1. Skölj salladsblad, skölj och strimla gurka, paprika och sockerärtor.
  2. Skär varje halloumi i 4 stavar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin gyllenbrun runt om.
  3. Fördela hummus, sallad, grönsaksstavar och halloumi på varje tortillabröd. Vik ihop, ät och njut.

Här hittar du receptet. 

Foto: naturallyella.com

Nästa bild
Sommarsallad

Sommarsallad

Hur härlig är inte den här somriga salladen med jordgubbar, vattenmelon, fetaost och mynta?

Du behöver:
2 kg vattenmelon
300 g jordgubbar
1 gurka
75 g fetaost
1 kruka mynta
1 tsk flytande honung
1 lime, saften (eller mer efter smak)
svartpeppar

Gör så här:

Hacka vattenmelonen i bitar. Skiva jordgubbarna, gurkan och smula sönder fetaosten. Blanda allt i en skål och toppa med honung, lime och svartpeppar. Garnera med lite mynta högst upp.

Foto: Aberdeens Kitchen

Nästa bild
Avokadomacka

Avokadomacka

Har noll inspiration och orkar inte göra någon avancerad macka så kan du alltid göra en avokadomacka med mozzarella.

Du behöver:

4 skivor bröd (ex lantbröd)
smör
½ gurka
1 avokado
125 g mozzarellaost, 1 boll
grönsallad
böngroddar eller valfri sort
örtsalt

Örtkräm
1 dl naturell kesella eller majonnäs
1 dl hackade färska örter tex persilja, oregano, basilika
2 krm örtsalt

 

1. Börja med att blanda örtkrämen.

2. Smöra bröden och bred därefter ett lager med örtkräm.

3. Skiva gurka, avokado och mozzarella och lägg det på två brödskivor. Strö över örtsalt.

4. Lägg salladsblad och groddar på den andra brödskivan och tryck ihop bröden.

5. Rulla in dem i smörpapper och bind gärna om ett snöre. Dela varje dubbelmacka mitt itu vid servering.

Foto: bojongourmet.com

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!