Nöje

Bästa restaurangerna och kaféerna att hänga på under Göteborgsvarvet

goteborg restauranger
Nu på lördag den 21 maj brakar löparyran loss när över 64 000 löpare springer klassiska Göteborgsvarvet. Kanske är du på plats för att heja fram någon av alla dessa tajtsklädda typer, eller så önskar du helst att världens största halvmaraton inte arrangerades just den här helgen i Göteborg.
 

Om du är en av de sistnämnda så är det bara att fortsätta läsa! Vi bad vår bloggare Emelie Wikström att dela sina bästa tips på var du ska hänga, äta och göra en helg i Götet, utan att behöva trängas med löparna och alla deras supportrar.

 
Emelie Wikströms bästa Göteborgstips!

 
Här ska du hänga
Att ta sig upp till Masthuggskyrkan med en engångsgrill eller fika och blicka ut över stan är supermysigt både under soliga dagen och ljumna kvällar.
Masthuggskyrkan, Storebackegatan i stadsdelen Stigberget
 
Här ska du äta
Kafé Magasinet med deras magiskt goda latte ligger bara 10 minuters promenad från Slottskogen om du vill ta ett break från löparnas flåsande. Och är du, likt mig, ett fan utav asiatisk mat så får du bara inte missa TOSO! Och drinkar för att fortsätta kvällen? Tacos & Tequila!
Kafé Magasinet, Tredje Långgatan 7
TOSO, Götaplatsen
Tacos & Tequila, Tredje Långgatan 9

 
Det här ska du göra
En ledig och solig dag i Göteborg är det mysigaste nöjet enligt mig att med en kaffe i handen promenera genom Haga och kolla in fina inredningsbutiker (Market 29) och äta stora kanelbullar. Annars har vi ju alltid Liseberg för mer fartfyllt nöje!
Market 29, Haga Nygata 29
 
Läs också:
Här hittar du Emelie Wikströms härliga blogg >>
10 restauranger i Göteborg du inte får missa 2016 >>
 
Foto: Taco & Tequila och TOSO

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!