Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Bea Szenfeld designar årets Rosa band – här är symboliken bakom det

I oktober drar Rosa bandet-kampanjen igång och designas av den omtalade modeskaparen Bea Szenfeld. ”Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma”, säger hon.

Foto: Ea Czyz

Nu avslöjas designen bakom Cancerfondens Rosa band och det är ingen mindre än den svenska modedesignern Bea Szenfeld. Tidigare har hon blivit uppmärksammad för kulturminister Alice Bah Kuhnkes Nobelfestklänning och i år använder hon sin kreativitet för att skapa det Rosa bandet i hopp om att tillsammans besegra bröstcancer. Årets band är format som en stege och är gjort av slitstarkt papper. Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden, berättar att de är stolta över att Bea Szenfeld vill vara med och bidra i årets kampanj med sitt kreativa uttryck och personliga erfarenhet av cancer i familjen.

– Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. För mig är stegen en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus, säger Bea Szenfeld i ett pressmeddelande.

Nedan ser du årets Rosa band!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Hanna Elfast
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Joanna Swica
Mode
Emma Fridsell
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Emma Danielsson
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che