Nöje

Bea Szenfeld designar årets Rosa band – här är symboliken bakom det

I oktober drar Rosa bandet-kampanjen igång och designas av den omtalade modeskaparen Bea Szenfeld. “Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma”, säger hon.

Foto: Ea Czyz

Nu avslöjas designen bakom Cancerfondens Rosa band och det är ingen mindre än den svenska modedesignern Bea Szenfeld. Tidigare har hon blivit uppmärksammad för kulturminister Alice Bah Kuhnkes Nobelfestklänning och i år använder hon sin kreativitet för att skapa det Rosa bandet i hopp om att tillsammans besegra bröstcancer. Årets band är format som en stege och är gjort av slitstarkt papper. Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden, berättar att de är stolta över att Bea Szenfeld vill vara med och bidra i årets kampanj med sitt kreativa uttryck och personliga erfarenhet av cancer i familjen.

– Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. För mig är stegen en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus, säger Bea Szenfeld i ett pressmeddelande.

Nedan ser du årets Rosa band!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!