Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Bebe Rexha nekades klänning till Grammys- var ”för stor”

Glädjen över nomineringarna till årets Grammygala byttes snabbt ut mot ilska när flera designers nekade Bebe Rexha hjälp med klänning på grund av hennes kroppsstorlek.Nu ger hon modeindustrin svar på tal efter det oacceptabla bemötandet.

bebe-grammy

Artisten Bebe Rexha, känd för flera stora hits som ”I’m a mess” och “Meant to be” fick glädjebeskedet att hon hade blivit nominerad till årets Grammygala i hela två kategorier,”bästa nya artist” och ”bästa country duo/grupp”. Men under förberedelserna för galan hände det som bara inte får hända. Bebe Rexha kontaktade olika designers för att få hjälp med att designa en klänning som hon skulle bära röda mattan i februari, men flera av de stora designersen tackade nej. Anledningen?  Att Bebe Rexha  var ”för stor”. Nu berättar Bebe Rexha om bemötandet på Instagram.

– Jag bad mitt team att fråga designers och många av dem vill inte göra en klänning till mig eftersom jag är för stor. Bokstavligen, jag är för stor. Om storlek 6/8 är för stort, då vet jag inte vad jag ska säga, säger artisten i videoklippet på Instagram. (Storleken motsvarar en europeisk 36/38).

Fantastiska Babe Rexha valde att inte ta åt sig av kommentarerna utan lyfte istället modeindustrins skreva syn på kvinnokroppen.

– Det är sjukt. Ni säger att alla kvinnor i världen som har storlek 38 och uppåt inte är vackra och kan bära era klänningar, säger hon innan hon avslutar med att påpeka att hon inte längre vill ha någon av designernas klänningar.

Videoklippet som artisten taggat med #LOVEYOURBODY har nu visats över 750 000 gånger. Vi hoppas vi verkligen att modeindustrin skärper till sig och att Bebe Rexha hittar något snyggt att glänsa i på galan.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!