Nöje

“Beiga flaggor” tar över TikTok – men vad är de egentligen?

Du har hört talas om röda och gröna flaggor, men vad innebär egentligen en beige flagga i dejting-sammanhang? Här är förklaringen till fenomenet som trendar på TikTok just nu.

Beiga flaggor inom dejting innebar från början tråkiga, intetsägande beteenden (tänk: att uppge “mat” som ett intresse i sin bio på Tinder, eller en passion för själlösa sitcoms). Så här beskrevs beiga flaggor i The Guardian förra året:

“Medan en röd flagga innebär att den person som du är intresserad av inte är kompatibel med din personlighetstyp, innebär en beige flagga att personen är tråkig.”

Över 500 miljoner visningar på TikTok

Idag har uttrycket fått en annan innebörd, inte minst tack vare TikTok där hashtaggen #beigeflag (“beige flagga”) i skrivande stund har över 500 miljoner visningar.

Den nya definitionen av uttrycket sammanfattas väl på Urban dictionary, där det står att en beige flagga är “något som varken är bra eller dåligt men får dig att haja till när du lägger märke till det, och sen fortsätter du bara. Något konstigt”.

På TikTok berättar användare om de beiga flaggor som de upptäckt hos sina partners:

“Min partners beiga flagga är att han inte sätter telefonen på ljudlös på natten eftersom han är rädd att det betyder att alarmet inte kommer höras på morgonen”, skriver en person.

@cassandrapalumboo He’s also still late eveymorning 🫠😴😵‍💫🥱🤧 #beigeflag #couple #boyfriendsbeigeflag #relationship #datingmen ♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

En annan skriver:

“Min pojkväns beiga flagga är att han blir otålig på restauranger och hjälper servitrisen att bära tallrikarna till vårt bord.”

@zoefried_ I have severe second hand embarrassment #boyfriend #beigeflag #embarassing ♬ Summer Background Jazz – Jazz Background Vibes

Dejtingcoachen: “Kan ses som sympatiskt”

Dejtingcoachen Thomas Edwards förklarar det något udda konceptet för Today:

“Det är ett viktigt intresse för personen, som de går in helt för, vilket ses som sympatiskt och ganska gulligt. Men också, lite konstigt.”

Att vi nu har lagt till ännu en “flagga” att tala om inom dejting är knappast förvånade, enligt Edwards. Enligt honom älskar vårt samhälle att identifiera och kategorisera saker – det är helt enkelt trendigt.

Samtidigt bör våra analyser av ovanliga beteenden inte överskugga de positiva känslor som vi förhoppningsvis hyser för våra partners:

“De där egenheterna kan vara en del av personens karaktär, vilket är just det som du blev kär i eller uppskattar”, påpekar Edwards.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!