Nöje

Bekräftat: En “Hunger Games”-uppföljare kommer redan nästa år – det här är allt vi vet!

Hör upp alla “The Hunger Games”-fans: En ny bok OCH en ny film är på gång. Boken, som utspelar sig innan den tidigare handlingen, kommer redan nästa år.

Foto: TT & Lionsgate

När den sista filmen i “The Hunger Games”-trilogin hade premiär i november 2015 skrev författaren till böckerna bakom filmen, Suzanne Collins ett känslosamt brev där hon hälsade farväl till det fiktiva landet Panem. Det var dags för Collins att röra sig vidare till nya världar i sitt skrivande – men nu är hon (tack och lov) tillbaka igen!

Suzanne Collins skriver på en så kallad prequel (efterföljare i verkligheten men en föregångare i fiktionen) till “The Hunger Games” som kommer att utspela sig i Panem, 64 år innan händelserna i den första boken. Boken har ännu inte fått något namn men kommer att ges ut redan den 19:e maj 2020, enligt ett pressmeddelande från bokförlaget Scholastic.

“Med den här boken ville jag utforska naturtillståndet, vilka vi är och vad vi upplever vara nödvändigt för vår överlevnad”, säger Collins i ett uttalande.

Den nya handlingen tar plats under de “Mörka Dagarna”, 10 år efter kriget då landet Panem kämpar med att komma tillbaka på fötter igen. Och produktionsbolaget bakom filmerna, Lionsgate står redo att göra film även av den nya boken.

“Som stolt hemvist för ‘The Hunger Games’-filmerna kan vi knappt vänta på att Suzannes nästa bok ska komma ut! Vi har kommunicerat med henne under skrivprocessen och vi ser fram emot att fortsätta vårt nära samarbete med henne för filmen”, säger Joe Drake, styrelseordförande på Lionsgate Motion Picture Group, i ett uttalande.

Källa: Baaam & The New York Times

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!