Nöje

Bella Hadid: Jag återvände ständigt till män som skadade mig

I en podcast berättar Bella Hadid öppenhjärtigt om hur hennes destruktiva förhållanden ledde till en allt sämre självkänsla. “Jag fick svårt att sätta gränser”, säger hon.

Foto: Instagram @bellahadid

I det senaste avsnittet av podcasten VS Voices berättar modellen Bella Hadid om hur hennes självkänsla började urholkas efter en rad destruktiva relationer:

“Jag gick konstant tillbaka till män – och även kvinnor – som hade behandlat mig illa, och det är därifrån viljan att vara till lags kommer ifrån. Jag fick svårt att sätta gränser, inte bara sexuellt, fysiskt, känslomässigt, utan det började även påverka mitt jobb”, säger Hadid, och fortsätter:

“Jag försökte vara till lags på jobbet och alla andras åsikt om mig spelade roll, men inte min egen, för jag hade i stort sett lagt mitt eget värde i alla andras händer.”

Nedvärderade kvinnosyn gav dålig självkänsla

Hadid tror att hennes svårigheter att stå upp för sig själv kan bero på hennes uppväxt – inte minst på den nedvärderande kvinnosyn som rådde i bland annat hennes familj:

“Jag växte upp med män omkring mig – antingen genom relationer eller familj eller något annat – där jag konstant fick höra att min röst var mindre viktig än deras.”

“Jag kände alltid att ingen lyssnade på mig under min uppväxt, så det är därför jag har många problem. Nu kan jag vara öppen och säga vad jag tycker, särskilt i mina relationer och i min familj.”

Hadid berättar även i podcasten att en kombination av meditation, terapi och att sluta ägna tid åt sociala medier har hjälpt henne att leva ett liv som känns “mer äkta”.

Källa: Harper’s Bazaar

Foto: Instagram @bellahadid

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!