Nöje

Beyoncé överraskar fansen inför premiären av Lejonkungen – nu släpper hon hyllningsalbum

Snart är dagen som alla vi Disney-fans har längtat efter här – den 17 juli är det nämligen bio-premiär för den nyinspelade klassikern Lejonkungen i Sverige. Men nu står det också klart att Beyoncé släpper en musikalisk hyllning till Lejonkungen och vi vet när hon släpper albumet The Lion King: The Gift.

Foto: TT.

Som att det inte var nog så fantastiskt att vi kommer få höra världsartisten Beyoncé som Nala, rapparen Donald Glover (Childish Gambino) som Simba och Seth Rogan som Pumba i nya Lejonkungen. Nu har alla fans ännu en anledning att fira när Beyoncé släpper ett hyllningsalbum till Lejonkungen och kontinenten Afrika.

“Jag ville göra mer än att hitta ett gäng låtar inspirerade av filmen. Detta är en mix av genrer och samarbeten som inte bara är ett ljud. Den är influerad av allt från R&B, pop, hiphop och afrobeat”, berättade Beyoncé i ett pressmeddelande inför det kommande albumet.

Det nya albumet The Lion King: The Gift släpps på fredag 19 juli (samma dag som filmen har premiär på bioduken i USA) och är producerad och kurerad av världsartisten själv. Med influenser från flera olika genrer kommer vi få höra Beyoncés favoritartister tillsammans med några av dagens mest framträdande afrikanska artister.

“Det var viktigt att musiken inte bara utfördes av de mest intressanta och begåvade artisterna utan också producerades av de bästa afrikanska producenterna. Äkthet och hjärta var viktigt för mig”.

Den första singeln Spirit, som även ligger som officiellt soundtrack till filmen, har redan släppts på diverse streamingtjänster. Låten är skriven av IIya Salmanzadeh, Timothy McKenzie och Beyoncé, och är producerad av Beyoncé, IIya och Labrinth.

Foto: TT.

När Lejonkungen hade premiär i London 14 juli blev det kunglig stjärnglans där vi kunde se när Meghan Markle omfamnade Queen B – och fansen gick helt bananas över mötet. Nu kan vi inte vänta längre på att Lejonkungen ska ha premiär i Sverige och tills Beyoncé släpper det nya albumet.

Källa: Pitchfork och Cosmopolitan.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!