Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Beyoncé vann “Årets stillikon” och hyllade sin mamma och mormor på CFDA Fashion Awards 2016

beyonce-cfad-tacktal-arets-stilikon

Under nattens CFDA Fashion Awards vann Beyoncé priset för Årets stilikon. Klädd i en gnistrande kostym från Givenchy och en bredbrättad hatt tog hon emot priset av designern Diane Von Furstenberg. Det var dock inte priset som alla pratade om i natt, utan hennes känslomässiga tal.

I ett vackert tal hyllade hon sin mamma och sin mormor, som introducerade henne till mode.

– Så länge jag kan minnas har mode alltid varit en del av mitt liv. Faktiskt redan innan jag föddes. De flesta av er vet inte detta men min mormor var sömmerska. Mina morföräldrar hade inte mycket pengar. De hade inte råd med min mors katolska skolundervisning. I utbyte med utbildningen sydde min mormor kläder till prästerna och nunnorna och även uniformerna till eleverna, sa hon.

Hon berättade också att hennes mamma designat många scenkläder till Destinys Child.

–  När vi startade Destinys Child var det inte många som ville att fyra svarta kurviga tjejer skulle bära deras kläder. Vi hade heller inte råd med designerklänningar och couture. Min mamma gjorde precis som sin mamma och använde sin kreativitet för att besanna sina barns drömmar, berättade Beyoncé.

Hon avslöjade också att hennes mamma inte bara låg bakom många Destinys Childs kläder utan även Beyoncés balklänning, första CFAD klänning och hennes brudklänning.

På plats fanns Blue Ivy, Jay-Z och också Tina Knowles, Beyoncés mamma, och vi kan lova er att inget öga var torrt.

Titta på hela talet här och är det något ni ska titta på idag så är det detta.


Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!