Nöje

Bianca Ingrosso: Osunt att visa upp lyxliv på Instagram

En sin senaste vlogg kritiserar Bianca Ingrosso sättet som influencers porträtterar lyxiga livsstilar på sociala medier. “Jag får panik av att de bidrar till en ekonomiskt osund bild”, säger hon.

Foto: Instagram @biancaingrosso

Influencern, tv-personligheten och entreprenören Bianca Ingrosso kritiserar i en ny video på sin YouTube-kanal den “pengahets” som hon menar förekommer på Instagram just nu:

“Det känns som att folk lägger upp saker som att åka business class och åka till Maldiverna och spontanresa femton gånger och köpa väskor, nya skor, middagar ute, dyra hotellrum och sviter, hyra båt och allt det där /…/ som om det vore helt naturligt, utan en enda eftertanke.”

“Jag får panik”

Ingrosso – som medger att hon bidrar till trenden – menar att det finns ett tabu gällande att uttrycka entusiasm över att man till exempel åker business class eller åker på en flott semester:

“Det känns som att alla helt plötsligt fick miljoner att leka med /…/ man har nästan normaliserat en livsstil som är otroligt ouppnåelig för de flesta. Men folk pratar om det på ett sätt som om det vore helt relaterbart. Jag får lite panik på att unga tjejer i den här branschen bidrar till en ekonomiskt osund bild just nu.”

Ingrossos följare verkar positivt inställda till att hon tar upp problemet i sin vlogg:

“Visst känner man en viss stress och press att inte kunna leva upp till livsstilar som visas hela tiden på Instagram. Tänker på yngre tjejer att för dom blir det en otrolig press eftersom många vill ha det som deras förebilder har. Mycket bra ämne att ta upp, Bianca”, skriver en följare på Instagram.

“Så himla bra snack!! Tack för att du är så vettig och tar upp ämnen som är viktiga. Man måste våga ifrågasätta ibland. Du är så bra förebild”, skriver en annan.

Foto: Instagram @biancaingrosso

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!