Nöje

“Biggest loser”-deltagaren lämnar programmet efter Doktor Mikaels ord om hennes vikt

Sandra Jönssons medverkan i Biggest Loser blev kortvarig efter att Mikael “Soldoktorn” Sandströms kritiserat hennes glada ton i det första avsnittet. “Jag tycker man ska få vara glad och positiv, trots att man är överviktig”, säger Jönsson till Aftonbladet.

Foto: TV4

Tv-personligheten Mikael “Soldoktorn” Sandström är en av de experter som medverkar i TV4:s Biggest Loser, ett program som enligt kanalens beskrivning går ut på att ge människor “en chans att förändra sina liv genom att bryta osunda livsmönster och bli av med farlig övervikt”.

Soldoktorn: “Åt helsike”

Sandra Jönsson, 29, är en av de som valdes ut till programmet i år. Men hennes medverkan blev kortvarig. Enligt Sandra själv – och flera tittare – blev hennes avsaknad av negativitet kring sin vikt under den första invägningen bemött med en omotiverat hård attityd från doktor Mikael.

När Jönsson klev upp på vågen visade den 133,7 kilo. Till skillnad från många andra deltagare verkade Sandra dock inte särskilt nedslagen över beskedet:

“[Det är] mindre än när jag senast vägde mig”, säger hon i programmet.

Den lätta tonen föll dock inte doktor Mikael i smaken:

“133,7 kilo är alldeles åt helsike för mycket. Jag vill bara föra till det till den glättiga tonen att det börjar bli allvar nu. Din kropp mår inte bra”, säger han med allvarlig min.

“Hade ingen sorglig historia att berätta”

I en enskild intervju förklarar Sandra att hon hade trott att resultatet från invägningen “skulle vara värre”. Hon menar också att “Soldoktorns” något vassa ton var felplacerad:

“Hade jag inte fattat det hade jag inte varit här”, säger hon. “Du behöver inte höja rösten och skrika, du kan prata normalt med mig. Jag förstår ändå.”

För Aftonbladet berättar Jönsson att hennes beslut att lämna programmet inte endast berodde på händelsen vid invägningen, utan även på andra saker som skedde i samband med produktionen. Hon säger att hon började må dåligt under inspelningarna eftersom hon inte kunde vara sig själv:

“Jag tycker man ska få vara glad och positiv, trots att man är överviktig”, säger hon till tidningen. “Jag hade ju ingen sorglig eller ledsam historia att berätta. På slottet var det som att det var något negativt att jag inte hade det där självhatet mot mig själv som vissa andra hade. Det kändes som att det var fel.”

Doktor Mikael säger till Aftonbladet att han “inte blev speciellt överraskad” över Sandras avhopp:

“Jag tycker man såg ganska tydligt att hon hade det vanliga reaktionssättet man har när man inte är redo för en livsstilsförändring: man flyr”, säger han.

Källa: TV4

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!