Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Bildbyrån Getty Images förbjuder bilder med retuscherade modeller

Getty images är världens största bildbank och de förbjuder nu bilder där modellers kroppar har modifierats och retuscherats.

getty-1Foto: Unsplash

Från och med den första oktober kommer inte bildbanken publicera bilder där modellen har retuscherats till att bli större eller smalare, det skriver Huffington post. Getty skickade ut ett pressmeddelande till publicister och fotografer där det stod: “Vi kräver att du inte skickar in något kreativt material med modeller vars kroppar har retuscherats till att få en annan kroppsform, smalare eller större.”

Frankrike fick i år som gick ut på att alla retuscherade bilder som finns i bilbanker ska märkas upp, är en bild modifierad  på något sätt ska det stå “retuscherad bild” i samband med bilden. Gettys nya regler är ett svar på den nya lagen i Frankrike.

“Bilder kan ha en direkt påverkan på att bekämpa stereotyper göra oss mer toleranta och få fler att känna sig representerade i samhället. I en tid så bilder är ett globalt språk, har det aldrig varit viktigare att skapa och lyfta fram ett visuellt språk som är inkluderande och progressivt”, skriver Getty i ett pressmeddelande.

Trots Gettys nya regler kan leverantörer av bilder fortfarande retuschera modellers hår, hud och näsa, de får också fixa till akne och ojämnheter.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!