Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Björn Natthiko Lindeblad är död – blev 60 år gammal

Den tidigare buddhistmunken och näringslivschefen har avslutat sitt liv, 60 år gammal. I ett inlägg som publicerats på hans facebooksida delar han med sig av några sista ord. “Jag var omgiven av nära och kära”, skriver han bland annat i inlägget.

Foto: Instagram @natthiko

Enligt inlägget avslutade Björn Natthiko Lindeblad sitt liv igår, den 17 januari, omgiven av sina närmaste. Han skriver bland annat i inlägget att “Jag svalde ett glas smoothie med det gängse preparatet, och somnade sedan lugnt och stilla in. Utan rädsla eller tvekan. Jag fick som jag ville.”

Bland annat känd genom sitt sommarprat

Björn Natthiko Lindeblad blev bland annat känd genom sitt sommarprat 2020 då han berättade om hur han hjälpt sin pappa, som var sjuk i kol, att dö i Schweiz, då assisterat självmord är olagligt i Sverige. Björn led själv av den obotliga sjukdomen ALS sedan 2019, en allvarlig men ovanlig sjukdom som gör att kroppens olika delar blir mer och mer förlamade med tiden.

Under måndagen beslutade Björn att avsluta sitt eget liv, något han pratat öppet om i flera intervjuer. Han intog ett preparat som han blivit rekommenderad av en läkare som tidigare hjälpt en annan ALS-sjuk patient med assisterat självmord. Läkaren Staffan Bergström var dock tidigt tydlig med att han denna gången inte skulle kunna hjälpa till då han är under prövning för att få ett yrkesförbud som läkare. Efter att han hjälpt den tidigare patienten anmälde han sig själv till polisen efteråt, men slapp åtal.

I november medverkade Björn Natthiko Lindeblad också i TV4 med anledning av en försenad 60-årsfest som också beskrevs som en avskedsfest. “Den första känslan när jag tänker på mitt liv är: Wow, så mycket jag har fått vara med om”, sa han då.

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

2020 släppte han bokenJag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk, en självbiografisk berättelse om hur han levde sjutton år i kloster för att sedan återvända till Sverige. Han berättar med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad han lärt sig om livet och vad som framstår som allra viktigast när livet går mot sitt slut.

Boken finns att köpa hos Bokus här och hos Adlibris här!

KÖP

Instagram @natthiko

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!