Nöje

Björn Natthiko Lindeblads sommarprat – vackert och smärtsamt

Björn Natthiko Lindeblad är mannen som hoppade av en chefskarriär, gav bort allt han ägde och levde som buddhistmunk i 16 år. I sitt sommarprat 2020 berättar han om pappans död och om att leva med den obotliga sjukdomen ALS.

Foto: Sveriges Radio

Björn berättar bland annat om det läkarbesked han fick 2018 då läkaren berättade att han fått den obotliga sjukdomen ALS. Han berättar också om hur han tidigare samma år fått veta att hans pappa blivit sjuk i kol och att han önskat att få hjälp med ett assisterat självmord.

Civilekonomen som blev buddhistmunk

Björn är civilekonomen som hoppade av en chefskarriär och gav bort allt han ägde för att leva som buddhistmunk i Thailand, England och Schweiz. Han är född i Göteborg, bosatt i Åsa och har tidigare varit sommarvärd 2012.

Sommarpratet är vackert, berörande och smärtsamt. “Jag kan inte vara den enda som alltid tyckt att det varit konstigt att vi inte pratar mer om döden. Så i mitt Sommar pratar jag nästan bara om döden. Min förhoppning är att du skall känna dig mer levande när du lyssnat”, säger Björn Natthiko Lindebland i sitt sommarprat.

Lyssna på Björn Natthiko Lindeblads sommarpratet här!

Foto: Foto: Sveriges Radio

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!