Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Björn Natthiko Lindeblads 8 visdomar för att uppnå lycka

Med sitt berörande sommarprat gjorde Björn Natthiko ett stort avtryck hos svenska folket. I sin självbiografiska bok “Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk” delade han med sig av flera livsråd för lycka. Nedan kan du läsa några av dem.

Foto: Instagram @natthiko

Den före detta civilekonomen som lämnade allt för att bli buddhistmunk, Björn Natthiko Lindeblad, har nu gått bort, 60 år gammal. Björn, som hade den obotliga sjukdomen ALS, valde att avsluta sitt liv omgiven av sina nära och kära.

Sju visdomar från Björn Natthiko Lindeblad

  • Var som Nora i “Skam”

Livet är fullt av utmaningar och vägskäl och frågan är om du ska välja den väg som är mest bekväm för dig själv eller det som känns mest generöst? Livet blir både enklare och friare om du följer din etiska kompass. Som exempel lyfter Björn fram karaktären Nora från “Skam” som han menar är en vän som går utanför sin komfortzon för att hjälpa. Bland annat har Nora nedskrivet: “Alla du möter utkämpar en kamp som du inte vet någonting om. Var snäll, alltid.”

  • Var inte så säker på att du vet

Det finns ett värde i att inte fastna i tvärsäkerhet. “Om du hela tiden lever i det du tycker dig veta så blir du otillgänglig, du går miste om så mycket.” Den som tror den redan vet allt, lyssnar inte ordentligt och går miste om kunskap.

  • Hitta din plats

I sin bok berättar Björn om hur han drabbades av djup ångest efter att ha återvänt till Sverige efter åren som buddhistmunk. Det var svårt att inse vad han själv han saknade i livet, men vändningen kom när han började undervisa och hittade en plats som var hans.

  • Andas mer, tänk mindre

Björn trodde inte att positivt tänkande var en kraftfull metod för lycka, men inte heller att inte försöka tänka alls. Däremot menade han att man kan få en välgörande paus från ett inre kaos genom att rikta uppmärksamheten mot något kroppsligt, som sina andetag.

  • Var varsevarande

Framgång är inte en garanti för lycka, menade Björn. Att vara lyckad är inte heller samma sak som att vara lycklig. Han menade istället att det är en superkraft att leva i ögonblicket med total uppmärksamhet.

  • Medge – och omfamna dina brister

Förmågan att leva med attityden att du kan ha fel är en nödvändig förutsättning för ett öppet sinne och ett öppet hjärta. Se på dina brister med mer humor och möt dig själv med snälla ögon.

  • Lämna utrymme för mirakel

Det finns enligt Björn två sorters tankar som är dominerande för nästan alla människor, de som rör din historia och de som rör din framtid. Släpp almanackan, pusslande och kontroll för att istället öppna upp för oväntade och oplanerade händelser.

  • Säg förlåt

Det enda vi vet är att vi har varandra och livet till låns. Finns det något du ångrar eller någon som behöver ett förlåt från dig? Vänta inte.

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk - Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri KÖP

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk - Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri

Bokus

Pris: 209 kronor.

KÖP

Nästa bild
Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk - Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri KÖP

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk - Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri

Adlibris

Pris: 165 kronor.

(Nedsatt 21%)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!