Nöje

Björn Ulvaeus om Benjamin Ingrosso: “En musikalisk urbegåvning” 

Flera kända namn ligger bakom musiken i Björn Ulvaeus nya musikal Pippi på Cirkus – däribland Benjamin Ingrosso. “En sprudlande musikalisk urbegåvning”, säger Ulvaeus om sin låtskrivarpartner.

Foto: Instagram @benjaminingrosso

I tisdags var det premiär för Björn Ulvaeus Pippi på Cirkus, en musikal baserad på en berättelse av Astrid Lindgren.

Foto: Skärmdump TV4

Ulvaeus har skrivit manuset tillsammans med Maria Blom och Tilde Björfors, och ansvarar även för föreställningens sångtexter som är skriven till musik av Benny Andersson, Vladimir Shainsky, Ángel G. Villoldo, m.fl. med flera.

Björn Ulvaeus om Benjamin Ingrosso: “En musikalisk urbegåvning”

En av de musiker som bidragit till låtarna är ingen mindre än Pernilla Wahlgrens son, Benjamin Ingrosso. Han är nämligen en skaparna bakom låten “Jag tror jag går sönder”.

Foto: Instagram @benjaminingrosso

Ingrosso kan tyckas vara ett något otippat val av musikalisk samarbetspartner åt ABBA-stjärnan, men enligt Ulvaeus var det han själv som tog initiativet till samarbetet:

“Det var jättekul att prata med honom, och höra ‘Skulle du kunna tänka dig att skriva?'”, berättar Ulvaeus i en intervju med SVT. “Vi hade pratats vid tidigare han och jag, och jag tänkte ‘Jag frågar honom’. Och så ställde han upp. Det var jättekul! Han är en sprudlande musikalisk urbegåvning.”

Källa: TV4

Foto: Instagram @benjaminingrosso

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!