Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Bli ett mingelproffs! 4 sätt att hitta rätt samtalsämnen

Just nu fylls mångas kalendrar till bredden med sociala tillställningar som kräver en hel del minglande. Börjar du svettas bara av tanken? Lugn! Vi har listat de bästa tipsen och samtalsämnena för dig som vill bli en stjärna på småprat.

samtalsamnen

1. Stoppa dina negativa tankar

Du kliver över tröskeln till festen och som på beställning sätter den där inre rösten igång: “Alla tittar på mig, de skrattar åt mig, min klänning är för urringad, jag är en supertråkig person…”. Vi är många som har en tendens att alltid fokusera på de negativa sakerna och våra osäkerheter, vilket såklart gör det mycket jobbigare att prata med andra. Ta ett djupt andetag och försök i stället att direkt gå fram till någon som du tycker ser trevlig ut. Då hinner inte de negativa tankarna få fäste, och om de ändå skulle dyka upp – uppmärksamma dem och ta ett aktivt beslut att inte lyssna. Att stoppa tankarna som håller dig tillbaka är det första steget till att bli mer självsäker när du pratar med personer du inte känner.

 

2. Få andra att känna sig intressanta

“Du kan skaffa fler vänner på två månader genom att vara intresserad av andra människor, jämfört med på två år om du försöker att göra dem intresserade av dig”, säger författaren Dale Carnegie i sin bästsäljande klassiker Hur du vinner vänner och påverkar din omgivning. Att ställa frågor är nyckeln till bra samtal. Den här tiden på året är det perfekt att fråga om julplaner, om personen har någon resa planerad eller vad hen har för förhoppningar om 2017. Tänk bara på att dela dina egna erfarenheter också så att det inte börjar kännas som ett förhör.

 

3. FORE-tekniken

Kom ihåg förkortingen FORE, och du är på rätt väg! På engelska står FORE för Family, Occupation, Recreation och Education, det vill säga Familj, Jobb, Nöjen och Utbildning. Ställ en fråga inom något av dessa områden när du känner att konversationen behöver en skjuts framåt.

 

4. Glöm inte att lyssna! 

Du har lyckats komma över de negativa tankarna och påbörjat ett lyckat samtal. Toppen! Nästa steg är att lyssna. När någon pratar med dig är det lätt att bara fokusera på vad du själv ska säga när det blir din tur – och få panik över att du inte har något “smart” att komma med. En mycket bättre taktik är att verkligen lyssna på vad den andra personen säger, du verkar mer närvarande och det är dessutom större chans att du helt naturligt kommer på vad  du ska säga härnäst när du helhjärtat lyssnar på vad din samtalspartner säger.

 

Foto: REX

Källa: Career Girl Daily

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!