Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Bli medlem i Emma Watsons bokklubb – 5 böcker alla kvinnor borde läsa

Det är inte bara hennes karaktärer Belle och Hermione som tycker om att läsa, Emma Watson är själv en riktig bokmal. På internationella kvinnodagen gömde hon feministiska böcker över hela världen. Vill du också ta del av boktipsen från hennes bokklubb? Vi listar böckerna. emmawatson_bokklubb815 Foto: Rex & Instagram/@emmawatson
Källa: goodreads.com, Metro.co.uk & Instagram

Förra året berättade Emma Watson att hon tog ett år ledigt från skådespelarkarriären. Istället ägnade hon sig åt personlig utveckling och att läsa en bok i veckan. På sidan Goodreads har hon startat en global bokklubb med fokus på feministiska böcker. Att läsa böcker som handlar om jämställdhet går hand i hand med hennes arbete med UN Women.

“Det finns så mycket fantastiskt där ute. Roligt, inspirerande, ledsamt, tankeväckande och stärkande. Jag har upptäckt så mycket att det känns som att mitt huvud ska explodera… Jag bestämde mig för att starta en feministisk bokklubb, eftersom jag vill dela med mig av det jag har lärt mig och höra era tankar.” skriver hon på Goodreads.

Emma Watson väljer ut en ny bok varje månad som läses av medlemmarna och diskuteras i trådar på sajten. Alla är välkomna att vara med i hennes bokklubb Our Shared Shelf som har över 180 000 medlemmar. Nedan hittar du en lista över fem böcker från klubben.

Månadens bok för mars och april är Women Who Run With the Wolves av Clarissa Pinkola Estes.

@oursharedshelf’s March & April book is #WomenWhoRunWiththeWolves by Clarissa Pinkola Estes ?

Ett inlägg delat av Emma Watson (@emmawatson)

Bland tidigare lästa böcker hittar vi bland annat The Vagina Monologues av Eve Ensler, Mom & Me & Mom av Maya Angelou och Persepolis av Mirjane Satrapi. 

@oursharedshelf’s Jan & Feb book is #TheVaginaMonologues by Eve Ensler

Ett inlägg delat av Emma Watson (@emmawatson)

@oursharedshelf’s Nov & Dec book is #Mom&Me&Mom by Maya Angelou

Ett inlägg delat av Emma Watson (@emmawatson)

#Repost @oursharedshelf ・・・ June book! #persepolis #marjanesatrapi #OurSharedShelf

Ett inlägg delat av Emma Watson (@emmawatson)

#Repost @oursharedshelf ・・・ May book 🙂 #oursharedshelf #MaggieNelson #TheArgonauts

Ett inlägg delat av Emma Watson (@emmawatson)

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!