Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Hur stressad du än känner dig och hur få timmar dygnet än verkar ha så har du tid att

Nöje

Bli mer tidseffektiv och mindre stressad med det här enkla knepet

Hur stressad du än känner dig och hur få timmar dygnet än verkar ha så har du tid att göra det du vill – bara du prioriterar rätt. Låter det lättare sagt än gjort? Så här ska du tänka för att få ut mer av din tid 2017. 

tidsplanering

Författaren Laura Vanderkram har skrivit flertalet böcker om tidsplanering och i sitt populära TED talk delar hon med sig av en viktig insikt (som vi alla behöver bli påminda om): Du kan inte skapa mer tid, utan nyckeln är att prioritera. Allt du gör – varje minut, varje timme – är ditt val.

 

– I stället för att säga att du inte har tid att göra x och y, säg att du inte gör x och y för att du inte prioriterar dem. Om du inte har tid med en viss sak så är det för att du prioriterar annat i stället. Tid är ett val, säger Laura.

 

Ett av hennes exempel är en kvinna som fick lägga sju timmar under en vecka på att röja upp efter en plötslig vattenläcka i källaren. Hade du frågat henne på söndagen om hon skulle ha nästan en hel timme per dag kommande vecka att lägga på något utanför hennes vanliga schema, så hade hon med all sannolikhet sagt nej. Men sen lyckades hon ändå pressa in timmarna det tog att fixa med källaren. Det vill säga: Hon hade tid att göra detta, eftersom hon prioriterade det.

 

Förhoppningsvis slipper du (de flesta veckor) att ta tag i tråkiga vattenläckor, men testa att behandla din tidsplanering som om en vattenläcka plötsligt har dykt upp.

 

Få ut mer av din tid – Så gör du!

1. Dela upp ett papper i tre delar och skriv ”familj/relationer”, ”jobb” och ”mig själv” längst upp i varje kolumn.

2. Skriv ner 2-3 punkter i varje kolumn som du vill hinna med kommande vecka.

3. Planera in punkterna i ditt schema (som om de vore den ofrånkomliga vattenläckan).

 

Veckan har 168 timmar och om du tar bort sju timmar per natt för sömn så har du fortfarande 119 timmar kvar för jobb, familjebestyr och andra åtaganden. Det kan kännas så få timmar i stunden, men om du tittar på helheten så kanske du upptäcker att det finns en hel del tid att ta av. Tid som du i dagsläget lägger på att kolla på telefonen och slötitta på Netflix. Om du prioriterar TV-tittande och Instragram-skrollande så ska du självklart fortsätta med det, men i annat fall är det dags att omprioritera. Du väljer! Din tid är ditt val.

 

– Du bygger inte ditt liv genom att försöka spara tid. Du bygger det liv du vill ha, vilket gör att ”tiden sparar sig själv”, säger Laura. Kolla in hennes inspirerande TED talk här nedanför!

 

Foto: The Intern (Warner Bros, 2015)

Källa: Careergirldaily.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
By Momo
Mode
Fanny Ekstrand
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sophia Anderberg
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Emma Danielsson