Artikeln innehåller annonslänkar
Nöje

Blommor för fred på Internationella kvinnodagen

Inför Internationella kvinnodagen placerar Interflora en blomstrande fredssymbol på Norrmalmstorg i Stockholm för att uttrycka önskan om en framtid i fred.

Fredssymbol Norrmalmstorg Foto: Interflora

Ansvaret för familj och samhällsfunktioner vilar ofta tungt på kvinnor i krig. Tillgång till sjukvård och läkemedel är av avgörande betydelse. Just nu matchar Interflora den summa som doneras via företagets välgörenhetsbuketter till förmån för Läkare Utan Gränser. Den dubblerade donationen går till humanitär medicinsk hjälp som räddar liv och lindrar nöd i krigs, kris- och katastrofområden runt om i världen. Läkare Utan Gränser finns på plats i Ukraina, liksom i angränsande länder dit flyktingar, varav många kvinnor och barn, sökt skydd.

Symboliserar kvinnlig styrka

Den blomstrande fredssymbolen på Norrmalmstorg är klädd med mimosa som ofta förknippas med Internationella kvinnodagen i södra Europa. Den symboliserar kvinnlig styrka och att ge bort blomman är en tecken på kvinnlig solidaritet.

Margareta Krook/Jenny Lind Foto: Interflora

Interflora klär samtidigt Sveriges kvinnliga statyer med blomsterkronor, blomstersmycken och blågula band, som ett ordlöst erkännande av kvinnors samhällsbärande insatser i krig. Blomsterkronorna är inspirerade av den traditionella ukrainska huvudkransen vinok, vars blomsorter symboliserar kärlek, frihet, moderskap, framgång och fred.

Astrid Lindgren Foto: Interflora

Just nu matchar Interflora donationsbeloppet på alla Läkare Utan Gränser-produkter. Det innebär att 60 kronor per bukett oavkortat går till organisationens viktiga arbete. Du kan också swisha din gåva: 900 60 32

Empower Women - Interflora KÖP

Empower Women - Interflora

Kraftfull, färgstark, vacker och tar sin plats i rummet. Så skulle vi beskriva vår bukett Empower Women, som innehåller bland annat tulpaner, ranunklar, anemoner, vaxblomma, nejlikor och grönt.

Pris: från 445 kronor.

KÖP

Nästa bild
Tulpaner utan gränser - Interflora KÖP

Tulpaner utan gränser - Interflora

Den här buketten är ett samarbete med Läkare Utan Gränser och innehåller tulpaner och eukalyptus. När du beställer buketten donerar du 30 kronor till Läkare Utan Gränsers viktiga arbete med att rädda liv och lindra nöd till följd av krig, kris och naturkatastrofer runt om i världen. Just nu är Läkare Utan Gränser på plats i Ukraina. Rabattkoder och andra erbjudanden gäller inte på denna produkt. Mottagaren får sin hälsningstext på ett speciellt kort med information om donationen.

Pris: 325 kronor.

KÖP

Nästa bild
Marsbukett - Interflora KÖP

Marsbukett - Interflora

Uppvakta med månadens nyhet – en vårflirt i aprikos! Marsbuketten innehåller franska tulpaner, som är långa och ståtliga tillsammans med gerbera, alstroemeria, nejlikor och grönt.

Pris: från 345 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vårbox - Interflora KÖP

Vårbox - Interflora

Uppvakta någon med en vårhälsning i box- en exklusiv och uppskattad gåva. Vårboxen är en elegant dekoration med rosa och aprikosa toner och innehåller bland annat nejlikor, prärieklockor och santini. Boxens diameter är ca 15 cm.

Pris: 395 kronor.

KÖP

Nästa bild
Färgglad vår - Interflora KÖP

Färgglad vår - Interflora

Dela vårglädjen! Överraska med en färgstark bukett – Färgglad vår! Buketten går i orange och rosa toner med tulpaner, ranunkler, alstroemeria och blandat grönt.

Pris: från 355 kronor.

KÖP

Nästa bild
Utan gränser - Interflora KÖP

Utan gränser - Interflora

Den här buketten är ett samarbete med Läkare Utan Gränser och innehåller tulpaner, vaxblomma och eukalyptus. När du beställer buketten donerar du 30 kronor till Läkare Utan Gränsers viktiga arbete med att rädda liv och lindra nöd till följd av krig, kris och naturkatastrofer runt om i världen. Just nu är Läkare Utan Gränser på plats i Ukraina. Rabattkoder och andra erbjudanden gäller inte på denna produkt. Mottagaren får sin hälsningstext på ett speciellt kort med information om donationen.

Pris: från 465 kronor.

KÖP

Nästa bild
Floristens val - Interflora KÖP

Floristens val - Interflora

Floristens val innebär att Interfloras kunniga florister får fria händer att skapa en vacker, handbunden bukett med säsongens blommor och färger. Låt deras florister hjälpa dig att uppvakta och överraska – enklare kan det inte bli!

Pris: från 295 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!