Nöje

Blossa glögg 2022 – här är nya smaken

Varje år släpper Blossa en smaksatt specialglögg och nu har årets smak äntligen avslöjats! Årets glögg Blossa 22 New Orleans har drinken Hurricane som inspiration och är smaksatt med rom, lime och fassionola med smak av passionsfrukt, jordgubbe och blåbär.

Foto: Blossa

Årets ledtrådar har varit fyra inlägg på Blossas Instagram där de skrivit: “Förra året åkte vi till Valencia som bjöd på värme i form av sol. Årets destination må vara varm, men här och i glöggen hittar vi också en annan hetta…” Blossa delade även ett inlägg med en bild på en hand hållen över ett svart sidentuf med ett pärlhalsband och lösa pärlor i handen. Under inlägget stod det att årets smak hade inspirerats av en cocktail.

Foto: Blossa

Läs även: Blossa glögg 2022 – Kan du gissa årets smak?

I ytterligare två inlägg syntes bland annat Eiffeltornet på en bild tagen från en balkong och en man som spelar trumpet. Under inläggen stod det skrivet: Låt er inte luras – årets destination är inte så uppenbar som man kan tro. Kan du gissa var vi är på väg?” och “Om du frågar oss så svänger det om Blossa 22. Börjar du ana vart vi ska dansa nånstans i år?”

Blossa 22 New Orleans

I kommentarsfältet gissades det på allt från chili till Spicy margarita, French pearl och Dry Martini och nu visar det sig alltså att årets smak hämtar inspiration från New Orleans med drinken Hurricane som huvudinspiration! I sitt avslöjande inlägg skriver Blossa:

“Blossa 22 reser till New Orleans! Årets destination är inte bara känd som jazzens födelseort utan även för sin puls och rika matkultur, med rätter från det kryddiga kreol- och cajunköket. I den livliga stadsdelen French Quarter hittar man baren Pat O Brien’s, där drinken Hurricane kom till på 1940-talet. Med Hurricane som huvudinspiration har vi smaksatt glöggen med rom, lime och även tagit fram vår egen version av fassionola, med passionsfrukt, jordgubbe och blåbär. Inspirerade av matkulturen har vi dessutom tillsatt extrakt av chili och rökt paprika.”

Serveringstips för Blossa 22

  • Servera Blossa 22 som drinken Hurricane – läskande kall i ett större glas med mycket is, dekorerat med en apelsinskiva.
  • Blossa 22 går även bra att värma, gärna då serverad i en större kopp toppad med russin.
  • Gör en smakrik dessert med Blossa 22. Marinera russin genom att låta dem ligga i en skål med Blossa 22 över natten. Blanda sedan russinen med vaniljglass vid servering och toppa med hackade mandlar.

När finns Blossa 2022 i butik?

Blossa 22 New Orleans är en starkvinsglögg och finns i System- bolagets beställningssortiment från den 15 september. Den har en alkoholhalt på 15 volymprocent och priset är 125 kr för 750 milliliter. Artikelnumret är 57745-01.

Blossa årgångsglögg genom tiderna

Blossa 2003 – pomerans och apelsin

Blossa 2004 – vinteräpple

Blossa 2005 – hjortron och armangnac

Blossa 2006 – lingon och enbär

Blossa 2007 – havtorn och kanel

Blossa 2008 – blåbär och kryddnejlika

Blossa 2009 – clementin

Blossa 2010 – saffran

Blossa 2011 – arabica

Blossa 2012 – yuzu och ingefära

Blossa 2013 – nypon och hallon

Blossa 2014 – lavendel

Blossa 2015 – earl grey

Blossa 2016 – kråkbär

Blossa 2017 – mango, spiskummin och chili

Blossa 2018 – limoncello

Blossa 2019 – passionsfrukt, hibiskus, kokos, kaffe

Blossa 2020 – grönt te och mynta

Blossa 2021 – solmogna apelsiner

Foto: Blossa

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!