Nöje

Blossa glögg 2022 – Kan du gissa årets smak?

Varje år släpper Blossa en smaksatt specialglögg och det är fortfarande hemligt vilken smak det blir i år. Nu har Blossa släppt fyra ledtrådar på sin instagram och den nya smaken avslöjas torsdagen den 15 september!

Foto: Blossa

Förra årets smak hette Blossa 21 Valencia 2021. Med smak av solmogna apelsiner, smaksatt med julkryddorna kanel, vanilj och kardemumma blev den en storfavorit för många. När Blossa släppte sina ledtrådar till förra årets smak var det bland annat med ett klipp där någon packade en orange resväska med badkläder, strumpor i mörkgrönt, rött och beige, en fotboll och saffran. I kommentarsfältet gissades det då på att den nya smaken skulle ha kopplingar till bland annat Iran eller Mexico.

Pärlor och hetta är årets ledtrådar

Årets ledtrådar hittills är två inlägg på Instagram där Blossa skriver: “Förra året åkte vi till Valencia som bjöd på värme i form av sol. Årets destination må vara varm, men här och i glöggen hittar vi också en annan hetta…”

Blossa har även delat ett inlägg med en bild på en hand hållen över ett svart sidentyg med ett pärlhalsband och lösa pärlor i handen och på tyget. “15 september släpps Blossa 22 och i år har vi inspirerats av en cocktail. Vilken tror du att det är?” I kommentarsfälten har det gissats på allt från Spicy margarita till French pearl och Dry Martini. Det är också många som gissar på att årets glögg kommer att innehålla chili.

I två ytterligare inlägg delar Blossa följande ledtrådar: “Låt er inte luras – årets destination är inte så uppenbar som man kan tro.” Detta under en bild tagen från en balkong med utsikt över Eiffeltornet. Den andra ledtråden är en bild på en man som spelar trumpet. “Om du frågar oss så svänger det om Blossa 22. Börjar du ana vart vi ska dansa nånstans i år?”

2003 lanserade Blossa sin första årliga specialglögg och en flaska av Blossa 03 kan gå högt på auktionssajterna. Där kan köpare vara villiga att betala runt 3000 kronor för en av de första flaskorna. De senaste åren har smakerna ofta haft en tydlig inspiration av geografiska platser, bland annat Valencia, Indien, Amalfikusten, Hawaii och Marrakech.

Blossa årgångsglögg genom tiderna

Blossa 2003 – pomerans och apelsin

Blossa 2004 – vinteräpple

Blossa 2005 – hjortron och armangnac

Blossa 2006 – lingon och enbär

Blossa 2007 – havtorn och kanel

Blossa 2008 – blåbär och kryddnejlika

Blossa 2009 – clementin

Blossa 2010 – saffran

Blossa 2011 – arabica

Blossa 2012 – yuzu och ingefära

Blossa 2013 – nypon och hallon

Blossa 2014 – lavendel

Blossa 2015 – earl grey

Blossa 2016 – kråkbär

Blossa 2017 – mango, spiskummin och chili

Blossa 2018 – limoncello

Blossa 2019 – passionsfrukt, hibiskus, kokos, kaffe

Blossa 2020 – grönt te och mynta

Blossa 2021 – solmogna apelsiner

Foto: Blossa

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!