Nöje

Bonde söker fru 2022 – Första intrycket av bönderna

Nu har vi fått vår första ordentliga titt på bönderna i årets upplaga av “Bonde söker fru” – och förväntningarna och pirret bland årets deltagare är höga: “Man blir nästan lite rädd”, säger renskötaren Jon-Krista Jonsson.

Foto: Skärmdump TV4

Under måndagen kom casting-avnittet av “Bonde söker fru” 2022 ut på TV4 play. En av de bönder som vi fick en närmare titt på var renskötaren Jon-Krista Jonsson, 29 år.

Foto: Skärmdump TV4

“Blir nästan rädd”

“Jag vill ha en tjej som är hurtig och som vill någonting”, säger Jonsson i avsnittet. “En person som är trygg där hon står. Och som det är lite djävlar anamma i!”

I programmet medger Jonsson att han är spänd på vad säsongen ska bjuda på: “Man blir nästan lite rädd för det här. Vad kommer hända? Men i bästa fall kanske man krokar arm med någon och går till altaret.”

Foto: Skärmdump TV4

Har alltid tid för kärlek

En annan bonde som vi fick en titt på i avsnittet var årets kvinnliga bonde, får- och skogsbonden Elin Sandblom, 27 år. Även om hon aldrig är sysslolös så berättar hon för programledaren Linda Lindorff att kärlek är något hon alltid har tid för:

Foto: Skärmdump TV4

“När jag är kär så är kalendern plötsligt helt tom, av någon anledning” säger hon med ett skratt.

När det kommer till en framtida partner så har Elin en ganska tydlig bild av vad hon letar efter:

“Det får vara någon som är lite driven, lite sprallig och glad. Någon som gillar livet på landet. Behöver inte nödvändigtvis ha samma intressen, men samma livsstil så att man har lite förståelse för varandra.”

Foto: Skärmdump TV4

Söker en livskamrat

På Gotland möter vi mjölkbonden Kristian Gustafsson, 38 år. För honom är det viktigt att hitta rätt person att dela livet med:

Foto: Skärmdump TV4

“Jag vill inte ha någon bara för att ha någon, utan jag vill ju ha rätt. Det är det som är det viktiga”, säger han och fortsätter:

“Det är inte bara ens livs kärlek, det är också ens livskamrat. Det ordet är jättefint.”

Foto: Skärmdump TV4

Blygheten har satt käppar i hjulet

En annan som letar efter den stora kärleken är växtodlingsbonden Henrik Kullander. Han är 34 år och bor i Gällared, ett stenkast från Västkustens stränder.

Foto: Skärmdump TV4

“Det som satt käppar i hjulet för kärleken är att jag är lite blyg, just med någon jag är attraherad av”, säger Henrik. “Man har lite svårt att ta kontakt. Sedan har det inte blivit bättre av att man har jobbat så mycket som man har gjort.”

Foto: TV4

Nu blir det dock ändring på det – och för Lindorff berättar Henrik att han är redo för en förändring:

“Att få höra någon säga ‘Jag älskar dig’, det hade varit så fantastiskt att få känna.”

Vill ta vara på livet

Klas Erik Andersson, 56 år, är grisbonde och hemmahörande i Gnarp i Hälsingland. Hans värld vändes upp och ner när han förlorade sin före detta sambo i en trafikolycka.

Foto: Skärmdump TV4

För Lindorff berättar Klas att han kom in i en “bubbla” efter den tragiska händelsen, men att han nu är fast besluten att ta vara på livet:

“Jag måste vidare i livet”, säger han. “Jag kan inte stanna upp och inte leva livet.”

Nu letar han efter någon att ha roligt med, att bry sig om och skämma bort. Säkerligen är det även ett plus om hans blivande partner tycker om dans – han går nämligen på en buggkurs en gång i veckan.

Foto: Skärmdump TV4

“Det är dags att våga lite”

I Småland, närmare bestämt Lammhult, träffar vi skogsbonden Filip Eliasson, 29 år. Även han gillar dans – han berättar att han kan allt från tango till west coast swing.

Foto: Skärmdump TV4

“Jag har varit singel ett tag och det är dags att våga lite”, säger han.

När Lindorff ber Filip att beskriva drömtjejen verkar han ha en relativt tydlig bild av sin perfekta partner:

“Hon är glad, framåt, positiv, och gärna lite nyfiken. Social. Inte allt för rädd för att skita ner sig och ta i. Och gärna lite spontan!”

Foto: Skärmdump TV4

Letar efter sin bästa vän

En bit utanför Östersund, i Ede, bor hästbonden Henrik Johansson, 27 år. Han berättar att han känner sig klar med singellivet:

Foto: Skärmdump TV4

“Jag vill träffa min trygghet i livet”, säger Henrik. “Det jag vill fokusera på nu är att hitta kärleken.”

En av Henriks goda egenskaper är att han är bra på att få folk att skratta: “Det ska vara lättsamt”, säger han, samtidigt som han håller med om att ett förhållande också behöver ha ett djup:

“Man söker ju sin bästa vän, på ett sätt. Det är det om kittlar och som man verkligen vill ha.”

Foto: Skärmdump TV4

“Det bästa i livet är kärlek”

I Sorunda utanför Stockholm bor spannmålsbonden Lars-Petter, eller Peppe som han kallas. Han är 49 år och älskar kärlek:

Foto: Skärmdump TV4

“Det bästa i livet är kärlek”, säger Peppe.

Lars-Petter har ett två decennier långt förhållande bakom sig och berättar att det känns både “läskigt och väldigt spännande” att börja dejta igen efter 22 år. Men framförallt ser han fram emot chansen att träffa sin framtida partner:

“Känslan av att hitta den rätta är obeskrivlig. Det blir som en pusselbit som faller på plats.”

Foto: Skärmdump TV4

Källa: TV4 Play

Foto: Skärmdump

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!