Nöje

Börje Salming i tårar under fina hyllningen

Inte ett öga var torrt när ALS-drabbade Börje Salming hyllades under en ceremoni i Scotiabank Arena i Toronto i helgen. “Det var väldigt emotionellt”, säger Salmings före detta kollega Mats Sundin till Aftonbladet.

Foto: Skärmdump Instagram

I sällskap av sina forna kollegor från Toronto Maple Leafs, hockeylegendarerna Darryl Sittler och Mats Sundin, tog en tårögd Börje Salming emot publikens jubel i fredags under en ceremoni i Scotiabank Arena i Toronto.

“Väldigt emotionellt”

Salming gjorde totalt 16 säsonger och över 1 000 matcher i Toronto Maple Leafs. När den ALS-drabbade sportstjärnan återvände till staden med anledning av den så kallade Hall of Fame-helgen var inte ett öga torrt i arenan:

“Det var…väldigt emotionellt”, säger Mats Sundin till Aftonbladet. “Men också fantastiskt att få vara med och få uppleva hur Toronto visar Börje så mycket kärlek. Börje tog in det själv också, det märktes verkligen. Han känner stödet han får från den här staden.”

ALS – Amyotrofisk lateralskleros – är en nervsjukdom som innebär att nervceller i hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgen dör. Sedan Salming fick diagnosen i somras har hans tillstånd hastigt försämrats.

Trots detta beslutade han sig för att göra resan till Kanada för att möta Maple Leafs-fansen, något som hans före detta lagkamrat Darryl Sittler menar är helt i linje med hans starka karaktär:

“Det är så oerhört starkt av Börje att komma hit och göra det här, men sådan är hans karaktär och sådan har den alltid varit”, säger Sittler.

Tillägnades sin egen ceremoni

Natten mot söndagen anordnades ännu en ceremoni, denna gång helt till Salmings ära. Ceremonin ägde rum i samband med Maple Leafs match mot Vancouver enligt SVT Sport.

Foto: Instagram @biancasalming

Hockeylegendaren, omgiven av sin familj, fick stående ovationer som varade i över två minuter när han gav sig ut på isen. Därefter släppte han den ceremoniella första pucken till Vancouvers Oliver Ekman-Larsson och Torontos William Nylander, varpå speakern utropade:

“Börje, hela Leafs Nation älskar dig!”

Foto: Skärmdump Instagram

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!