Nöje

Brad Pitt stämmer Angelina Jolie – sålde andel i vingård till oligark

Brad Pitt och Angelina Jolie kan bli nästa skilda par som möts i rätten, detta efter att Jolie sålt sin andel av den vingård som hon och Pitt ägt tillsammans till en rysk oligark.

Foto: REX

Skilsmässokriget mellan Angelina Jolie och Brad Pitt rasar vidare. Nu ser det ut som om de före detta makarna kommer mötas i rätten efter att Jolie sålt sin andel av den franska vingård som hon och Pitt köpte tillsammans 2008.

Sålde till rysk oligark

2008 köpte Angelina Jolie och Brad Pitt företaget Chateau Miraval SA, som innefattar ett hem och vingård i södra Frankrike, för 25 miljoner euro. Pitt bidrog med 60 % av priset, medan Jolie betalade resterande 40 %.

Enligt domstolshandlingar som flera medier tagit del hävdar Pitt nu att hans exfru har försökt svärta ned hans rykte genom att sälja sin andel av företaget till en rysk oligark. Jolie uppges ha sålt sin andel till det Luxenburg-baserade spritföretaget Tenute del Mondo, som kontrolleras av den ryske oligarken Jurij Sjefler.

Pitt menar att detta går emot en överenskommelse som paret hade om att inte sälja sina andelar i företaget utan den andres vetskap. Han hävdar även att Jolie, genom försäljningen, har försökt åsamka honom skada:

“Jolie visste och hade för avsikt att Sjefler och hans dotterbolag skulle försöka kontrollera den verksamhet som Pitt hade byggt upp och undergräva Pitts investering i Miraval”, står det i stämningsansökan som lämnades in förra veckan.

Pitt hävdar dessutom att Jolie inte har “tillfört något alls” till företaget (vars vin finns att köpa på Systembolaget) som enligt honom har blivit en “internationell framgångssaga värd flera miljoner dollar”.

Källor: Omni, BBC

Foto: REX

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!