Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Bris digitala julvärdar håller barn sällskap under julen

Tyvärr är det inte alla barn som har julen som årets högtid. För många familjer handlar det istället om bråk, besvikelser och ensamhet. Därför kommer Bris och Svenska E-sportförbundet för andra året i rad låta populära streamers bli digitala julvärdar för barn som vänder sig till nätet när julen hemma blir för mycket.

Foto: Jan Sjöberg

Årets digitala julvärdar är Yumi, MaiL09 & masterpipe, Jenyfear och Chosenba. På julafton kommer de livesända och hålla barnen sällskap online. Under året har trycket i Bris stödkanaler varit högt och julen är en tid då många barn hör av sig till Bris. Samtalen handlar ofta om ensamhet och bråk hemma.

Vill visa att vuxenvärlden finns där för barnen

“Julen är extra jobbig för en del barn och förra årets stora gensvar visade att de digitala julvärdarna behövs. Tillsammans med Svenska E-sportförbundet vill vi fortsätta visa att vuxenvärlden finns där för den som behöver stöd. Barns intresse för gaming har vuxit sig enormt och då behöver Bris fortsatt finnas där och påminna om att man alltid kan höra av sig till oss och att det finns stöd att få som barn”, säger Anna Holmqvist, kommunikationschef på Bris.

Årets digitala julvärdar är Roblox-streamern Yumi, Counter-Strike-talangen Mail09 och pappa Masterpipe, World of Warcraft-mormorn Jenyfear och gamern Chosenba. Julvärdarna kommer under julafton att sända i omgångar från morgonen till kvällen och turas om att streama för och spela med barnen som ansluter online.

Så sänds årets digitala julvärdar:
8.00: Yumi (youtube.com/yumigaming)
11.00: Mail09 & Masterpipe (twitch.tv/masterpipe83)
15.00: Chosenba (twitch.tv/chosenba)
17.00: Jenyfear (twitch.tv/Jenyfear)

Bris håller också sin stödlinje öppen via telefon 116 111, mejl och chatt, hela dygnet under julen. Här kan barn anonymt och gratis få prata med en kurator. I sändningarna, som sker på de digitala julvärdarnas egna kanaler, kommer information om hur man kontaktar Bris tydligt visas.

Foto: Jan Sjöberg

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!