Nöje

Britney Spears släpper musik för första gången på 6 år – med Elton John

Sex år efter sitt senaste album släpper Britney Spears ny musik i form av duetten “Hold Me Closer” med Elton John. “Jag håller tummarna för att detta kommer att återställa hennes självförtroende”, säger John i en intervju med The Guardian.

Foto. Instagram @eltonjohn

Idag släpps Britney Spears och Elton Johns låt “Hold Me Closer”, en nytolkning av Eltons hits “Tiny Dancer” från 1971 och “The One” från 1992. Detta är knappast första gången som John väljer att samarbeta med andra artister – 2021 släppte han till exempel låten “Cold Heart” med Dua Lipa, även denna en mix av några av hans mest kända hits.

Britney Spears däremot har inte släppt ny musik på sex år, och efter att hon i november 2021 äntligen blev fri från det förmyndarskap som hon levt under i tretton år berättade hon på Instagram att hon inte hade några avsikter att återuppliva sin karriär:

“Att inte längre göra min musik är ett sätt att säga ‘dra åt helvete'”, skrev Spears kort efter att förmyndarskapet avslutades.

“Låten betyder så mycket för henne”

Men för Elton John, som enligt producenten Andrew Watt är Spears favoritartist, verkar stjärnan ha varit mer än villig att göra ett undantag:

“Låten betyder så mycket för henne, och du kan höra det i hennes framträdande”, säger Watt till The Guardian.

I samma artikel berättar Elton John om sitt engagemang för att hjälpa andra artister med sin självkänsla. När det kommer till Spears, som han först träffade 2014 – och då ansåg vara ‘underbar, förtjusande’ – hoppas han att “Hold Me Closer” kommer att stärka hennes självförtroende:

“Jag håller bara tummarna för att detta kommer att återställa hennes självförtroende och få tillbaka henne i studion, att göra fler skivor och inse att hon är jävligt bra”, säger han.

Elton John & Britney Spears "Hold me Closer"

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!