Nöje

Brown University har fattat grejen – inför gratis tamponger

brown_tamponger

Foto: O.B. & wikipedia.org

“Det är nödvändighet snarare än en lyx” – detta säger Browns University’s rektor för studentrådet om införandet av gratis tamponger på skolans toaletter. Fler sådana resonemang tack!
 
Tamponger och mens har länge varit ett tabubelagt ämne i de flesta länder och kulturer, men detta vill nu Brown University i USA ändra på. Skolan inför alltså gratis tamponger på alla toaletter på Brown’s campus och den enda anledningen är för att tjejer behöver det. Rektorn Viet Nguyen anser att tamponger borde vara precis lika självklart som andra toalettprodukter som papper och tvål.

“Varför behandlas inte denna hygienprodukt som andra produkter som vi delar ut, så som toalettpapper?”, säger han i en intervju med NBC.

Tampongerna kommer gå att hitta både på kvinnornas, männens och unisex-toaletter runt om på campus. Detta för att ge tillgång till tamponger även för trans och ickebinära personer. Genom att införa tamponger på alla toaletter och inte bara på kvinnornas och unisex-toaletterna tar dessutom Brown University samhället ett steg närmre målet att ta bort tabun och skammen kring mens.

Go Brown!
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!