Nöje

Bruce Willis dotter om tecknen på demens som familjen missade

Tidigare i år kom Bruce Willis familj med det tråkiga beskedet att Die Hard-skådespelaren lider av demens. Nu berättar hans dotter Tallulah om de tidiga symtom på sjukdomen som familjen förbisåg.

Foto: Instagram @buuski

I mars meddelande Bruce Willis familj att han hade diagnostiserats med frontallobsdemens, som är den tredje vanligaste demenssjukdomen. Symptomen på frontallobsdemens – även kallad pannlobsdemens eller frontotemporal demens – kommer ofta smygande för att sedan bli allt fler och allvarligare.

Trodde att demensen var hörselnedsättning

I Vogue berättar en av Willis döttrar, Tallulah Willis, om hur sjukdomen yttrade sig långt innan diagnosen kom:

“Jag har länge vetat att något var fel”, säger hon. “Det började med en vag ouppmärksamhet, som familjen trodde berodde på Hollywood-hörselnedsättning: ‘Tala högre! Die Hard sabbade pappas öron’.”

Hon fortsätter: “Senare vidgades ouppmärksamheten, och ibland tog jag det personligt. Han hade två bebisar med min styvmamma, Emma Heming Willis, och jag trodde att han hade tappat intresset för mig. Även om detta inte kunde ha varit längre ifrån sanningen plågade min tonårshjärna sig själv med bristande logik: Jag är inte vacker nog för min mamma, jag är inte intressant nog för min pappa.”

Tallulah berättar vidare att hon har levt i förnekelse gällande sin fars tillstånd under de senaste åren – något som hon menar beror på att hon lidit av både psykisk ohälsa och en ätstörning.

“Sanningen är att jag själv var för sjuk för att kunna hantera det”, säger hon.

Idag mår Tallulah bättre och säger att hon kan “njuta av den här tiden, hålla min pappas hand, och känna att det är underbart. Jag vet att utmaningar väntar, att detta är början på sorg, men hela den där grejen med att du måste älska dig själv innan du kan älska någon annan – det är sant.”

Foto: Instagram @buuski

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!