Nöje

Bruce Willis fru om sjukdomen: “Vet inte om han är medveten”

I en ny intervju öppnar Bruce Willis fru, Emma Heming Willis, upp om livet efter sin makes demensdiagnos. “När de säger att detta är en familjesjukdom så stämmer det verkligen”, säger hon till Today.

Foto: Instagram @emmahemingwillis

Det var 2022 som Bruce Willis familj meddelade att skådespelaren tvingats avsluta sin karriär då han drabbats av afasi, en språkstörning som kännetecknas av svårigheter att tala, förstå tal, läsa och/eller skriva. I februari 2023 kom familjen med ytterligare ett besked: Willis hade fått diagnosen frontallobsdemens – en typ av demens som främst påverkar beteende, kommunikation och planeringsförmåga.

“Smärtsamt”

I en intervju med Today berättar Willis fru, Emma Heming Willis, om livet efter diagnosen:

“Demens är jobbigt”, säger hon. “Det är jobbigt för personen som diagnostiseras, det är också jobbigt för familjen. Och det är inte annorlunda för Bruce, mig själv, eller våra döttrar. När de säger att detta är en familjesjukdom så stämmer det verkligen.”

På frågan om hennes make är medveten om vad som pågår svarar Emma: “Det är svårt att veta”, och tillägger att diagnosen har varit “smärtsam, men… bara att veta vad som händer Bruce gör det lite lättare.”

Bruce och Emma gifte sig 2009 och har två barn tillsammans: Mabel, 11, och Evelyn, 8. Emma berättar att “en vacker sak mitt i sorgen” har varit att se sina två döttrar ta hand om sin far, något som hon menar har lärt dem “kärlek, tålamod och motståndskraft”.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!