Nöje

Bruce Willis har fått diagnosen afasi – slutar skådespela

Bruce Willis har fått afasi och slutar därmed med skådespeleriet. Det skriver hans familj i ett gemensamt uttalande på Instagram.

Foto: Die Hard

Det var under onsdagen som skådespelaren Bruce Willis familj i ett samlat uttalande på Instagram berättade att Willis fått diagnosen afasi:

“Till Bruces fantastiska fans, vi ville, som en familj, berätta att vår älskade Bruce har haft problem med hälsan och nyligen har blivit diagnostiserad med afasi, vilket påverkar hans kognitiva förmågor. På grund av detta och efter mycket övervägande lämnar Bruce den karriär som har betytt så mycket för honom”, står det i inlägget, som fortsätter:

“Detta är en väldigt utmanande tid för vår familj och vi uppskattar verkligen er kärlek, medkänsla och ert stöd. Vi tar oss igenom detta som en stark sammanhållen familj och ville involvera hans fans eftersom vi vet hur mycket han betyder för er, liksom ni gör för honom.”

Afasi kännetecknas av svårigheter med språk eller tal och orsakas av skador på de delar av hjärnan som behandlar språk. De vanligaste orsakerna till att man drabbas är stroke, hjärnskakning, en inflammation i hjärnan eller en hjärntumör. Det är vanligast hos personer över 65 år.

Källa: The Guardian, Vårdguiden

Foto: Instagram @rumerwillis

Nästa bild

Foto: Instagram @rumerwillis

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!