Nöje

Caia är till salu – igen

Bianca Ingrosso har tidigare kallat försäljningen av Caia för det “största misstaget jag gjort i mitt liv”. Nu är sminkföretaget till salu på nytt, det rapporterar Dagens industri.

Foto: Instagram @caiacosmetics

För några år sedan såldes drygt hälften av Bianca Ingrossos Caia till riskkapitalbolaget Verdane. Nu tycks sminkmärket vara till salu igen.

Beräknas bli en miljardaffär

Nyheten om att Caia är till salu baseras på uppgifter till analyshuset Mergermarket. Verdana, som äger 60 procent av Caia, har avböjt att kommentera uppgifterna.

Enligt Breakit värderades sminkmärket till 500 miljoner kronor vid försäljningen 2020. Nu beräknas det säljas för en betydligt högre summa:

“Någon prislapp är alltså ännu inte offentlig, men enligt Breakits beräkningar utifrån Mergermarkets uppgifter bör det röra sig om en potentiell affär i storleksklassen 3-4 miljarder kronor”, skriver nyhetskanalen.

Bianca Ingrosso startade Caia Cosmetics 2018 tillsammans Vanessa Lindblad, Mikael Snabb och Jesper Matsch. Det är ingen hemlighet att sminkmärket ligger Ingrosso varmt om hjärtat, och i fjolårets dokumentär Imperiet Bianca berättade influencern att hon ångrade försäljningen:

“Vi skulle aldrig ha sålt Caia om du frågar mig och jag ville ju inte. Det här är det största misstaget i mitt liv”, säger hon i dokumentären.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!