Nöje

Calle Schulman om ilskan efter påstående om “Kungarna av Tylösand” – “Det är klart att jag skäms”

Poddaren Nemo Hedén är aktuell med den nya podcasten “Den nakna sanningen om reality-tv” där han djupdyker i hur svensk reality har sett ut och förändrats genom åren. I ett av avsnitten konfronterar han tidigare producenten Calle Schulman för ett påstående om att han och Joakim Lundell skulle ha blivit “rödflaggade” när de ansökte om att delta i realityn “Kungarna av Tylösand” 2010, ett påstående som lett till att Nemo och Calle inte talats vid på flera år.

Foto: Instagram @calleschulman

Poddaren Nemo Hedén dök upp i offentligheten i samband med skandalrealityn “Kungarna av Tylösand” 2010. I sin nya podcast “Den nakna sanningen om reality-tv” pratar han med programmets producent Calle Schulman och går till botten med en konflikt gällande om Nemo och medieprofilen Joakim Lundell, som också blev känd genom programmet, skulle ha blivit “rödflaggade” av produktionens psykologer.

Menar att påståendet är “hundra procent lögn”

I podden berättar Nemo att han, genom att intervjua personer från produktionen, fått höra att han och Joakim Lundell blivit “rödflaggade” för att delta. Calle Schulman svarar dock snabbt att detta inte stämmer, och kallar informationen för “hundra procent lögn.” “Jag tror att hon kanske vill säga något för att krydda grytan. Då hade vi inte behövt ha någon psykolog överhuvudtaget”, säger han som svar.

“Det är klart att jag skäms”

Påståendet ledde till en konflikt som gjorde att Calle Schulman och Nemo Hedén inte talades vid på flera år. I podcasten pratar de nu ut om vad som hände. Även Joakim Lundell berättar om hur samtalet hos psykologen gick till och menar att han ljög när han skulle berätta om sin uppväxt och familjesituation. Han menar dock att han tror på personen som berättat om rödflaggningen. Samtidigt erkänner Calle Schulman att programmet var problematiskt och att han inte hade arbetat med det idag. “Det är klart att jag skäms, men det är också svårt att skämmas för något man inte är. Jag skulle inte göra så idag”, säger han i podcasten.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!