Nöje

Camilla Hamids Sommarprat 2022 – om bakningens förmåga att läka

Camilla Hamid är Sveriges största bakinfluencer och driver den prisbelönta bakbloggen My Kitchen Stories. I hennes Sommarprat utgår hon från sin relation till socker och bakning som kantats av ätstörningar i ungdomen och tillfrisknande. På ett gripande sätt berättar hon också om känslan av att inte passa in och vad det gör med en.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Som barn älskade Camilla bakning och böcker, men barndomen präglades också hårt av mobbning, utanförskap och ätstörningar. Idag lever hon med sin man och parets två gemensamma barn och det är svårt att inte bli berörd när hon berättar om hur kärleken fick henne att tillfriskna.

Camilla har en bakgrund som hemkunskapslärare och har gett ut tre bakböcker. Idag har hon stora följarskaror på både Instagram och Youtube där hon delar med sig av bakinspiration under sitt riktiga namn. I sitt Sommarprat berättar hon öppet om vägen dit och hur hon länge varit rädd för att visa vem som stod bakom alla recepten. Camillas Sommarprat berör på djupet, både när det gäller berättelserna om såren i barndomen och ett vuxenliv där man vågar landa, tillfriskna och visa vem man är.

Camilla Hamid

Camilla Hamid

Lyssna på Camillas sommarprat här!

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!