Nöje

Camilla Läckberg om kroppskomplexen

Camilla Läckberg har fått mycket positiv respons från följarna efter att hon gått ut och berättat om sina kroppskomplex. I ett inlägg avslöjade hon varför maken Simon aldrig lägger upp några bilder på henne på sociala medier: “Min skamliga bekännelse är att jag bett honom inte lägga upp bilder på mig.”

Foto: Instagram @lackberg

I två inlägg på Instagram har den bästsäljande kriminalförfattaren öppnat upp om komplex som gäller kropp och vikt. I ett inlägg där hon postar bilder på sig själv berättar hon om sin viktresa och hur svårt hon har haft att acceptera sin kropp.

Blev hårt präglad av idealen på 80-talet

I inlägget berättar hon att anledningen till att hon aldrig syns på maken Simons instagram är att hon bett honom att inte lägga ut bilder på henne. Hon berättar också om hur maten alltid varit en flykt och en tröst när hon inte har mått bra, men att åren som tonåring under 80-talet präglat henne hårt när det kommer till kroppsideal, med mycket fokus på dieter och bantning. “Jag lider av mina extrakilon. Jag vill inte synas på bild med dem”, fastslår hon.

“Det känns jobbigt och utelämnande att skriva det här, men vi kommer inte vidare om vi inte aktivt adresserar det skeva ideal vi kvinnor ska leva upp till, och som jag själv i högsta grad är ofrivillig slav under”, skriver Camilla i inlägget. Hon poängterar också att hon, trots att hon har alla förutsättningar, har svårt att komma in i bra vanor. Något hon hoppas kan vara en tröst för hennes följare ifall de kämpar med samma sak.

Maken Simon stöttar Camilla

I ett inlägg på Instagram stöttar maken Simon sin fru med orden: “Hon lägger en stor press på sig att alltid prestera och vikt har varit en nemesis senaste åren pga av mycket jobb, stress och livet har sin egna gång. Jag är otroligt stolt över henne, hon är min Prinsessa” skriver han i inlägget. Simon skriver också att han älskar Camilla av hela sitt hjärta och vänder sig till de följare som känt igen sig i hennes inlägg: “Önskar kommande generationer får en hälsosammare syn på sin och andras kroppar”, avslutar han.

Foto: Instagram @lackberg

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!