Nöje

Camilla Läckbergs barn flyger ekonomiklass – väcker debatt på sociala medier

Camilla Läckberg vill inte att hennes barn ska ta sin livsstil för givet. Därför låter hon dem åka i ekonomiklassen när familjen flyger tillsammans – medan hon och maken Simon Sköld själva sitter i business.

Foto: Instagram @lackberg

Det var i mitten av juli som Camilla Läckberg publicerade ett inlägg på Instagram som många av hennes följare reagerade starkt på.

“En gåva”

I inlägget förklarade Läckberg hur hon och hennes man, Simon Sköld, gör när de ska flyga tillsammans med barnen (förutom parets gemensamma dotter Polly, 7 år, har Läckberg tre äldre barn från tidigare relationer).

“Inser naturligtvis att jag kanske sticker handen i ett getingbo nu”, skriver författaren. “Men jag är ärligt nyfiken på diskussionen.”

Läckberg fortsätter med att förklara att när hela familjen är ute och reser tillsammans så flyger hon och maken business medan barnen “åker tillsammans i ekonomi”:

“För mig handlar det om att lära mina barn pengars värde”, skriver Läckberg. “Ser det som en gåva till dem att få en egen drivkraft. De får sommarjobba, har fått en högst modest veckopeng, får tid och kärlek men inte massa dyra prylar. (Vi har en regel dock att vill de ha ngt lite dyrare får de spara ihop första halvan själva, så skjuter vi till andra halvan.) Och får noll sura miner från barnen för ngt av detta. Jag vill de ska få uppleva stoltheten i att själv åstadkomma något och skapa sina egna förutsättningar. Inte servera dem allt på silverfat.”

Läckberg påpekar att regeln inte gäller när de flyger med endast ett av barnen:

“[Då] får de naturligtvis inte sitta själv i ekonomi, då flyger de med mig/oss i business.”

“Känns jätteskumt”

Reaktionerna på inlägget lät inte vänta på sig. Flera användare menar att de till viss del förstår Läckbergs resonemang, men att metoden har sina brister:

“Köper ditt resonemang. Men hade aldrig satt mina barn i en annan ekonomiklass utan valt ekonomi för hela vår familj. För mig känns det jätteskumt att sätta barnen ensamma och att vi som föräldrar ska sitta någon annanstans med bättre förutsättningar. Grundidén hos dig är väldigt klok och sann. Men för mig skaver den något. Jag vill vara med mina barn på flygresan och uppleva deras känslor, tankar kring allt som en flygning innebär”, skriver en användare.

En annan person påpekar att det ur ett säkerhetsperspektiv inte är optimalt att föräldrar sitter långt ifrån sina barn på flygplanet:

“[M]an ska helst ha på bältet hela tiden och inte gå runt i kabinen i onödan. OM det blir turbulent, vilket det kan bli väldigt hastigt, så flyger man runt och upp i taket och kan både skada sig själv och andra, så att ‘gå fram och tillbaka’ som vissa säger är inget bra alternativ /…/ OM [worst case scenario] man måste nödlanda eller t om kraschar så är nog föräldrar i en annan del av planet en stor säkerhetsrisk vid en evakuering. Jag skulle nog iaf göra allt för att komma bak till mina barn för att se att de är okej och se till att de kommer ut. Att i det läget gå mot strömmen för att nå barnen skulle vara förödande. Och i en nödsituation skulle iaf jag vilja hålla mina barn i handen….”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!