Nöje

Cara Delevingne om missbruket: “Gjorde mig deprimerad”

Efter ett mångårigt missbruk är Cara Delevingne äntligen nykter och redo för ett nytt kapitel i sitt liv. “Jag brukade tänka att droger och alkohol hjälpte mig att hantera saker och ting”, säger modellen till The Times.

Foto: Shutterstock

I en ny intervju med The Times reflekterar Cara Delevingne över sin långa kamp mot diverse missbruk. Bland annat berättar hon att hon blev onykter för första gången på sin mosters bröllopsdag 2001:

“Den dagen blev jag full”, säger hon. “Jag var åtta år, en galen ålder att bli full.”

“Ledsen och deprimerad”

Den olyckliga episoden blev startskottet för ett mångårigt missbruk som utvecklades vid sidan av Delevingnes framgångsrika karriär som modell och skådespelerska.

Själv menar Cara att hon använde sig av droger som ett sätt att hantera livets upp- och nedgångar – något som visade sig vara fruktlöst:

“Jag brukade tänka att droger och alkohol hjälpte mig att hantera saker och ting. Men det gjorde de inte, de gjorde mig ledsen och superdeprimerad. Det känns som att jag har fått min kraft tillbaka och att jag inte styrs av andra saker.”

Vändpunkten kom 2022 när modellen fick syn på några uppmärksammade paparazzibilder av sig själv. Bilderna, i vilka Delevingne uppvisade ett oroväckande osammanhängande beteende, blev ett uppvaknande:

“Hade jag varit nykter utan dem?” frågar hon i intervjun.

Idag är Delevingne alltså helt nykter, och menar att hennes nya liv har gjort henne mer stabil som person. Ett exempel på detta är hur hon hanterade den förödande brand som drabbade hennes hem i Los Angeles i mars:

“Det suger men alla klarade sig och, som allt annat, om jag inte var nykter skulle jag fortfarande vara i obalans på grund av det”, säger hon.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!