Nöje

Cara Delevingne öppnar upp om missbruket: “Jag var inte okej”

I en intervju med Vogue berättar Cara Delevingne om sitt nya nyktra liv – och om paparazzibilderna som ledde fram till det uppvaknande hon behövde för att ta sig dit.

Foto: Instagram @caradelevingne

Det var i september förra året som modellen och skådespelerskan Cara Delevingne fångades på bild när hon befann sig på en flygplats i Los Angeles. Det ryckiga och osammanhängande rörelsemönster som hon då uppvisade gjorde många av hennes fans oroliga eftersom de misstänkte att den bakomliggande orsaken var drogmissbruk.

“Ibland behöver du en reality check”

När Delevingne intervjuas i Vogue berättar hon att hon hade kommit direkt från festivalen Burning Man vid tiden då bilderna tagits – och att fotona blev ett uppvaknande för henne, även om hon skämdes när hon såg dem:

“Jag hade inte sovit. Jag var inte okej. Det krossar mitt hjärta för jag trodde att jag hade roligt, men vid en viss tidpunkt tänkte jag, okej, jag ser inte ut att må bra. Ibland behöver du en reality check, så på ett sätt var de där bilderna något att vara tacksam för.”

Foto: Vogue

Delevingnes vänner samlades för att hjälpa henne att ta tag i sitt beroende. I intervjun berättar modellen att det i början inte var helt lätt för henne att ta emot kompisarnas hjälp, men att hon snart insåg att hon behövde deras stöd.

“Mina gamla vänner som jag känt sedan jag var tretton kom hem till mig och vi började gråta. De såg på mig och sa: ‘Du förtjänar en chans till glädje'”, berättar hon.

Checkade in på rehab

I slutet av 2022 checkade Delevingne in på rehab. Idag är hon nykter sedan fyra månader tillbaka, går i terapi, och genomgår Anonyma Alkoholisters 12-stegsprogram. Detta betyder dock inte att kampen är över:

“Processen har uppenbarligen sina toppar och dalar, men jag har börjat inse så många saker”, säger hon. “Folk vill att min berättelse ska vara så perfekt, att jag bara säger: ‘Jag var beroende, och nu är jag nykter och så är det med det’. Det är inte så enkelt. Det händer inte över en natt… sjävklart vill jag att saker och ting ska hända omedelbart – jag tror att den här generationen i synnerhet vill att saker och ting ska hända snabbt – men jag har varit tvungen att gå djupare än så.”

Foto: Instagram @caradelevingne

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!