Nöje

Carina Bergfeldt berättar om bråket i tv: rök ihop framför kamerorna

Journalisten och programledaren Carina Bergfeldt berättar om bråket framför Svt:s kameror i programmet “Det här är ditt land”, då ett ovanligt känsligt ämne skapade slitningar mellan henne och hennes halvbror.

Foto: Instagram @cbergfeldt @jesperzolck

Carina Bergfeldt har i en intervju med Aftonbladet berättat om ett känsligt ögonblick i programmet “Det här är ditt land”. Programledaren, som även är aktuell som deltagare i “På spåret”, fick för ungefär två år sedan reda på att hon har en amerikansk halvbror.

Diskuterade känsligt ämne i tv

Carina Bergfeldts halvbror Jeffrey Nielsen besökte Sverige i somras, något som dokumenterades i Svt:s program “Det här är ditt land”. För Aftonbladet berättar Bergfeldt att Jeffrey tycker att allt med Sverige är fantastiskt, men vid ett tillfälle rök de nyförenade halvsyskonen ihop framför kamerorna.

Det var när det känsliga ämnet våldtäkt kom upp som det visade sig att deras åsikter gick isär: “Jeff är många härliga saker, men man kan inte kalla honom feminist ur ett svenskt perspektiv”, säger Carina Bergfeldt.

“Jag skickade honom på en grundkurs i feminism och då fick han lära sig att bara fem av hundra fall leder till fällande dom. Jeff kom ut och undrade hur jag kunde kalla mig för feminist med de siffrorna. Men i USA är det ju 1,5 av hundra!”

Stärkte relationen

Bråket ledde dock inte till en permanent slitning mellan de två och nu i efterhand kan Bergfeldt till och med se det positiva i konflikten:

“Det är väldigt kul att vi har börjat blir så pass trygga med varandra att vi till och med kan bråka. Vi fick se varandras dåliga och bra sidor. Jag är skitglad för det, att vi bråkade stärkte nog vår relation”, säger hon.

Källa:

Aftonbladet

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!