Nöje

Carolina Gynnings starka berättelse om våldtäkt berör i “Stjärnorna på slottet”

I det senaste avsnittet av SVT:s Stjärnorna på slottet berättar Carolina Gynning utelämnande om när hon som ung blev drogad och våldtagen av en kompis och hans killgäng. “En liten del av mig försvann den kvällen”, säger hon.

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Carolina Gynning var i gymnasieåldern vid tiden för den händelse hon beskriver i det senaste avsnittet av SVT:s Stjärnorna på slottet.

Hon hade varit ute och dansat med en tjejkompis när de träffade en killkompis och hans vänner. Efter ett tag gick tjejkompisen hem då hon började må illa, och Gynning blev kvar med killarna som “bombade med sprit och shots”.

Gynning har en minneslucka mellan festkvällen och det som skedde därefter:

“Sedan är det bara svart. Och jag vaknar av att jag är helt naken och ligger i en säng och att det ligger en kille på mig. Jag vet ju då vem det är. Det är en av killarna i gänget. De andra killarna står bara runtom. Jag ligger helt förstenad. Jag försöker gapa eller röra mina armar och jag ser ju rummet. Men jag kan inte röra mig. Det är bara en sådan fruktansvärd känsla och jag fattade vad som skulle hända. Ni fattar säkert.”

“Du blev våldtagen”, säger Anja Lundqvist.

“Ja”, säger Gynning.

Carolina Gynning: “Många som gått igenom samma helvete”

I programmet berättar Gynning att flera av killarna förgrep sig på henne och att anledningen till att hon inte kunde röra sig var att de hade drogat henne. Efter några timmar avtog drogen, vilket gjorde att hon slutligen kunde röra på sig och gå hem.

“Jag minns den här ångesten och solen som bara lyste på mig. Jag kände mig så jävla ful och äcklig och som att det var mitt fel /…/ En liten del av mig försvann den kvällen”, säger hon.

Gynnings starka berättelse har berört många personer som har hört av sig till henne online. På Instagram tackar hon för det stöd hon har fått sedan programmet sändes:

“TACK för ert enorma stöd efter programmet igår. Tror nästan aldrig jag fått så mycket kärlek på en och samma gång. Jag var väldigt nervös innan för jag visste inte hur min historia skulle landa men ni tog emot mig med öppen famn. Jag är er evigt tacksam för det. Vi är så många som gått igenom samma helvete, som satt djupa spår. Många av er hörde av sig igår med så fina ord. Vi bär varandra och vi ska aldrig låta mörkret vinna”, skriver hon.

Hit kan du vända dig om du har blivit utsatt för sexuellt våld:

– Kontakta en vårdcentral – du kan söka stöd för att förstå vad du varit med om även om du är osäker på om det du har utsatts för är ett övergrepp.
– Kvinnofridslinjen ger stöd till dig som utsatts för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Samtalet är gratis och du är anonym när du ringer. Ring 020-50 50 50.
– Om du blivit utsatt för sexuella övergrepp och är under 18 år kan du få hjälp och stöd hos BRIS hjälplinje, numret är 11 61 11.
– Föreningen Storasyster erbjuder stöd och gemenskap till dig som blivit utsatt för våldtäkt eller sexuella övergrepp. Från 13 år och uppåt oavsett könsidentitet. 

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!